Ermenistan’da Cumhurbaşkanı Sarkisyan ve Başbakan Paşinyan, siyasi krizi çözüm bulmak için bir araya geldi

Erivan’da protestocular hükümet binasını ele geçirmeye çalıştı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ile Başbakan Nikol Paşinyan’ın ülkedeki siyasi krize çözüm olarak erken parlameto seçimleri düzenleme olasılığını istişare ettiği belirtildi.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Sarkisyan ve Paşinyan, ülkede bir süredir devam eden siyasi krize çözüm bulmak için bugün bir araya geldi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan
© Sputnik / Victor Tolochko
Paşinyan: Eski Devlet Başkanı Sarkisyan, orduyu bana karşı harekete geçirdi

Açıklamada, “Cumhurbaşkanı ve Başbakan, ülkedeki durumu ve siyasi krizi aşmanın yollarını istişare etti. Çözüm olarak, erken parlamento seçimleri düzenleme olasılığı ele alındı” dendi.

Mart başında başkent Erivan’da taraftarlarının düzenlediği mitingde konuşan Paşinyan, parlamenter sistemden yarı cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş konusunda ekim ayında bir referandum yapmayı planladıklarını duyurmuştu.

Erken parlamento seçimleri için sandığa gitmeye hazır olduklarını da söyleyen Paşinyan, “Eğer parlamenterler güçler, aralık ayında yaptığımız teklifi kabul ederse erken parlamento seçimleri düzenlemeye hazırız. Size ikinci bir fırsat veriyorum. Seçime gidelim ve halkın kimin istifasını istediğini görelim” diye konuşmuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!