Esad’ın danışmanı Şaban: Suriyeliler, Batı’nın propagandasına rağmen ülke yönetimine desteğini gösterdi

Esad'ın danışmanı Şaban: Suriyeliler, Batı'nın propagandasına rağmen ülke yönetimine desteğini gösterdi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın danışmanı Buseyna Şaban, Batı’nın propagandasına rağmen seçimlerde yüksek katılım gösteren vatandaşların ülke yönetimine desteklerini ortaya koyduğunu söyledi.

RIA Novosti’ye demeç veren Şaban, “Suriye halkı bugün Suriye’nin birliğinin, zaferinin, yönetiminin ve özellikle de Devlet Başkanı Esad’ın desteklenmesi konusundaki sözünü söyledi. Tüm beklentilerin üzerinde gerçekleşen seçime katılım oranı, halkın Batılı ülkelerin savaşın başından bu yana koyduğu tüm düşmanca ve propaganda amaçlı engelleri bilinçli bir şekilde aştığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Şaban, Batılı ülkelerin yaşananları iç savaş, dini veya mezhepsel savaş olarak göstererek Suriye halkının pusulasını şaşırtmaya çalıştığının altını çizdi.

Şaban’a göre seçimler, Şam’ın ülke topraklarının büyük bölümünü özgürleştirdiğini ve geri kalan bölgeleri de özgürleştireceğini ortaya koydu.

Şaban, “Almanya ve Türkiye tüm uluslararası kuralları ve demokratik kavramları ihlal ederek milyonlarca Suriyelinin oy haklarını ellerinden alırken Esad, Duma’da oy kullanarak topraklarımızın büyük bölümünü özgürleştirdiğimizin ve geri kalan bölgeleri de özgürleştireceğimizin mesajını verdi” diye konuştu.

Şaban, Suriye’nin zayıflamasının tüm Arap dünyasının zayıflaması anlamına geldiğinin bilincine varan bazı Arap ülkelerinin seçimlerden sonra Şam’a yönelik politikalarında değişikliğe gidebileceğini ekledi. 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!