ESAS SOSYAL PROGRAMLARI, STEVIE INTERNATIONAL BUSINESS AWARDS TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ

Esas Sosyal; iş dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan International Business Awards’da Çeşitlilik Eşitlik ve Kapsayıcılık kategorisinde Gümüş Stevie’ye layık görüldü.

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Esas Holding’in, değerlerini, merhum Şevket Sabancı ve ailesinin topluma geri verme vizyonu ile birleştirerek gençlere fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyen Esas Sosyal; 2015 yılından bu yana eğitimli genç işsizliğine odaklanarak, sürdürülebilir ve ölçülebilir sosyal yatırımlar ile ülke kalkınmasına katkı sağlıyor. Esas Sosyal; çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık anlayışıyla hayata geçirdiği Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat ve Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programları ile gençlerin akranlarıyla eşit şartlara sahip olarak istihdama katılmalarını amaçlıyor.

İşverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden yeni mezun gençlerin okuldan işe geçişte karşılaştıkları fırsat eşitsizliklerini, gençlerin yetkinliklerini artırarak, iş deneyimi kazanmalarına imkân sunarak ve yabancı dil becerilerini geliştirerek ortadan kaldırma hedefiyle yola çıkan Esas Sosyal, Sosyal Yatırım Programları ile eğitimli genç işsizliği konusunda çözüm modelleri üretiyor.

 

Esas Sosyal’in sosyal yatırım programları; 67 ülkeden 3.700’den fazla başvurunun değerlendirildiği iş dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan 19. The Stevie International Business Awards’da İletişim dalında ‘Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık’ Kategorisi’nde Gümüş Stevie’ye layık görüldü.

Esas Sosyal, toplumsal fayda odaklı çalışmaları ile Sürdürülebilir İş Ödülü, Altın Pusula UNDP Özel Ödülü, Lider İletişimi kategorisinde alınan PRIDA Başarı Ödülü’nün ardından gelen bu ödülle birlikte bir yıl içinde toplam 4 ödül kazanmış oldu.

 

“Değer odaklı, sorumlu bir holding” olarak Esas Sosyal ile iş dünyasına adım atan gençlere derin bir nefes aldırmayı amaçladıklarını belirten Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı; “Esas Sosyal’in Programları ile yarattığımız sosyal etkinin ulusal ve uluslararası arenalarda takdiri bizi gururlandırıyor. Stevie Awards tarafından düzenlenen ve iş dünyasının saygın ödülleri arasında yer alan International Business Awards’da ödül almak bizi çok mutlu etti. Biz, kurum kültürümüzün temelinde bulunan çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık yaklaşımımızı Sosyal Yatırım Programlarımıza da kodladık. 2016 yılında işverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden mezun gençlerin sivil toplum kuruluşlarında iş deneyimi kazandıkları Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’nı hayata geçirdik. Program katılımcılarımızdan ve ekosistemimizden aldığımız geri bildirimler ışığında, 2021 yılında da gençlerin yabancı dil yetersizliği sorununu çözüme kavuşturmak gayesiyle Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı’nı başlattık. STK paydaşlarımızın, İnsan Kaynakları profesyonellerinin, mentorlarımızın, eğitmenlerimizin, katılımcılarımızın ve mezunlarımızın yer aldığı 3.000 kişiyi aşan ekosistemimiz ile programlarımızı besliyor ve geliştiriyoruz. Ayrıca bu misyonumuza inanarak 4 yıldır bizi destekleyen, 20 sektörden 40’ın üzerinde kurumsal destekçimiz de özel bir teşekkürü hak ediyor. Başarıya giden yolda gençlerin önlerindeki tüm engelleri kaldırmak için tüm destekçilerimizle el ele vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Esas Sosyal Hakkında:

Türkiye’nin lider yatırım gruplarından Esas Holding’in sosyal yatırım birimi Esas Sosyal, merhum Şevket Sabancı ve ailesinin topluma yatırım yapma vizyonu ile kuruldu. 2015 yılından bu yana genç istihdamında fırsat eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık misyonuyla sürdürülebilir ve ölçülebilir sosyal yatırımlar hayata geçiren Esas Sosyal’in liderliğini Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı üstleniyor. İşverenlerce daha az bilinen devlet üniversitelerindeki gençlerin istihdama geçişte karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmaya çalışan Esas Sosyal, eğitimli genç işsizliğine çözüm modeli olan Programları etrafında özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, iş insanları, yöneticiler ve gençlerden oluşan geniş bir ekosistemi harekete geçiriyor.

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!