EURO 2020’de şampiyon İtalya: İngiltere’yi penaltılarla 3-2 yendi

EURO 2020'de şampiyon İtalya: İngiltere'yi penaltılarla 3-2 yendi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

EURO 2020’de final mücadelesi nefesleri kesti. İtalya, Wembley’de 120 dakikası 1-1 biten maçta İngiltere’yi penaltılarla 3-2 yendi ve 53 yıl aradan sonra bir kez daha kupayı müzesine götürdü.

İngiltere ile İtalya, EURO 2020’nin finalinde kozlarını paylaştı. İngiltere’nin ünlü stadı Wembley’de oynanan zorlu mücadelede gülen taraf Gök Mavililer oldu.

Kırmızı beyazlıların golünü 2. dakikada Luke Shaw atarken İtalya’nın tek sayısı 67. dakikada Bonucci’den geldi. Maçın normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona erdi. Seri penaltı atışları sonrası rakibine 3-2 üstünlük kuran İtalyanlar, kupanın sahibi oldu.

Tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası’nda kupa sevinci yaşayan İtalya, 53 yıl sonra zafere ulaşmış oldu.

Maçtan dakikalar

Dakika 1: Karşılaşma başladı.

Dakika 2 GOL: İngiltere finale adeta golle başladı. Hızlı gelişen İngiltere atağında sağ kanattan Kieran Trippier’ın yaptığı orta ile arka direkte buluşan Luke Shaw’ın gelişine vurduğu şutta meşin yuvarlak İtalya ağlarıyla buluştu ve İngilizler 1-0 öne geçti.

Luke Shaw 1 dakika 57 saniyeyle, Avrupa Şampiyonası finallerindeki en erken gole imza attı #EURO2020 #ITA #ENGhttps://t.co/b72uuaQvfP pic.twitter.com/ocNksJ7eud

— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) July 11, 2021

​Dakika 15: Kieran Trippier’in pası ile sol kanatta topla buluşan Mason Mount’ın ortasında kaleci Gianluigi Donnarumma topu kontrol etti.

Dakika 35: Orta sahadan aldığı topla hareketlenen Chiesa’nın ceza sahası dışından vurduğu şutta top az farkal auta çıktı ve İtalya beraberlik golünden oldu.

Dakika 45: Mücadelenin ilk yarısı sona erdi.

#EURO2020 finalinde bir seyirci sahaya girdihttps://t.co/b72uuaQvfP#ITA #ENG pic.twitter.com/yF3nDrgUN6

— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) July 11, 2021

Dakika 46: Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

Dakika 51: İtalya tehlike bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Insigne’nin vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

Dakika 67 GOL: İtalya beraberlik golünü buldu. Bonucci, skoru 1-1’e getirdi. Berardi’nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunu Giorgio Chiellini arka direkte bulunan Marco Verratti’ye indirdi, Verratti’nin kafa vuruşu önce kaleci Jordan Pickford, daha sonra da direkten dönerek altıpas içerisinde bulunan Leonardo Bonucci’ye geldi. Bonucci’nin gelişine çektiği şut İngiltere ağları ile buluştu.

EURO 2020’de final heyecanı | İtalya, Leonardo Bonucci’nin attığı golle skoru 1-1’e getirdi https://t.co/eJuEdNBrb0 pic.twitter.com/12uG39SCH8

— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) July 11, 2021

​Dakika 90+6: Maçın normal süresi 1-1 sona erdi. Uzatma dakikaları oynanacak.

Dakika 91: Uzatma dakikalarının ilk 15 dakikası başladı.

Dakika 105: Uzatma dakikalarını ilk devresi sona erdi.

İtalya’ya 53 yıl sonra Avrupa Şampiyonluğu kazandıran Roberto Mancini gözyaşlarını tutamadı #EURO2020 #itahttps://t.co/b72uuaQvfP pic.twitter.com/0HWFSr7ZaJ

— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) July 11, 2021

​Dakika 106: İkinci uzatma devresi başladı.

Dakika 120+3: Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmadı ve seri penaltı atışlarına geçildi. Rakibini penaltılarda 3-2 mağlup eden İtalya kupanın sahibi oldu.

İtalya, 53 yıl sonra yeniden Avrupa şampiyonu https://t.co/eJuEdNBrb0 pic.twitter.com/FgnH4sIA6H

— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) July 11, 2021

EURO 2020 şampiyonu İtalya, kupasını aldı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2020) normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren final mücadelesinde İngiltere’yi penaltılarda 3-2 geçen İtalya, maç sonu düzenlenen törenle kupasına kavuştu.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanan final maçı sonrası düzenlenen törende, 53 yıl aranın ardından tarihinde ikinci şampiyonluğuna ulaşan İtalya’nın oyuncu ve teknik ekibine kupa ile madalyalarını, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin takdim etti.

Kaptan Giorgio Chiellini’nin önderliğinde kupayı kaldıran İtalyan oyuncular, havai fişek gösterisinin de yapıldığı tören sırasında büyük sevinç yaşadı.

Törende, turnuvada ilk kez finale kalma başarısı gösteren İngiltere’nin oyuncuları ve teknik ekibine de ikincilik madalyaları verildi.

Öte yandan, final maçında yaptığı kurtarışlarla öne çıkan İtalyan kaleci Gianluigi Donnarumma, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.

​İtalya’nın elde ettiği zafer, Roma’da kutlamalarla karşılandı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!