Galatasaray İlkay Gündoğan Açıklaması

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Galatasaray Araştırma Geliştirme Direktörü Fatih Demireli, Alman basınına verdiği röportajda, sarı-kırmızılı takımı tuttuğu bilinen Manchester City’nin yıldızı İlkay Gündoğan’ın olası transferi için, “Galatasaray olarak İlkay Gündoğan ile ilgilensek bile kesinlikle yalnız olmayız.” açıklamasında bulundu.

Süper Lig’de lider Galatasaray’ın araştırma geliştirme direktörü Fatih Demireli, Alman basınından Spox’a önemli açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılılardaki görev tanımından bahseden Demireli, olası İlkay Gündoğan transferine ilişkin de fikrini belirtti.

“İLKAY GÜNDOĞAN’LA İLGİLENSEK BİLE YALNIZ OLMAYIZ”

İlkay Gündoğan için konuşan Demireli, “İlkay Gündoğan, Manchester City’nin kaptanı ve çok iyi oynuyor. İlkay, Avrupa’daki hemen hemen her büyük kulüp İlkay ile ilgilenecektir. Galatasaray olarak İlkay Gündoğan ile ilgilensek bile kesinlikle yalnız olmayız.” ifadelerini kullandı.

Fatih Demireli’nin açıklamalarının tamamı şöyle:

“ALMANLAR, TÜRK KULÜPLERİ İÇİN ÖRNEK TEŞKİL ETMEKTEDİR”

“Alman futbolunun Türkiye’de çok yüsek bir yeri var. Söz konusu organizasyon olduğunda Alman kulüpleri, Türk kulüplerine örnek teşkil etmektedir. Jupp Derwall, Karl-Heinz Feldkamp, Christoph Daum ve Joachim Löw gibi Alman antrenörler Türk futbolunda çok iyi izlenimler bıraktı. Örneğin Derwall, başlangıçta Galatasaray’da hiçbir başarı elde edemedi ama yine de yola devam ettiler. Daha sonra şampiyonluklar kazandı. Bugün Türk futbolunun en büyük efsanelerinden biri olarak kabul ediliyor.

“GALATASARAY BANA KALICI BİR POZİSYON TEKLİF ETTİ”

Galatasaray’ın sportif yönetimi, daha fazla katkı bekliyordu. Bana denk geldiler ve çeşitli konularda benden tavsiyeler istediler. İhtimallerden bahsettim ve fikirler verdim. Değişim, zamanla daha yoğun hale geldi. Bu durum, gazetecilik mesafesi ile danışmanlık arasındaki dengelemeyi yönetmemi zorlaştırdı. Eninde sonunda benden karşılayabildiğimden fazlasını istediler ve bu yüzden bana kalıcı bir pozisyon teklif ettiler.

“YENİ ROLLERİNDE ÇOK İYİ GİDİYORLAR”

Galatasaray benden personelle ilgili fikirler istedi. Antrenörler, oyuncu izleme ve akademi futboluyla ilgili bir antrenör arıyorlardı. Bana fikrimi sordular. Ben de Moritz Volz ile Marco Pezzaiuoli’yi önerdim. İkisini de kadroya kattık. Şu ana kadar yeni rollerinde çok iyi gidiyorlar.

“GARİP BULMADIM”

Galatasaray’ın bu konuda bir gazeteciyle iletişime geçmesini garip bulmadım. Jürgen Klinsmann, bir hokey antrenörü Bernhard Peters’ten fikirler aldı. Julian Nagelsmann ile Andrea Trinchieri fikir alışverişinde bulunurlar. Bild muhabiri Florian Scholz, RB Leipzig’te yönetim kadrosuna dahil oldu.

“ALTYAPI İYİ SONUÇ VERMİYOR”

Türk futbolunda altyapı çalışmalarının iyi sonuç vermediği bir sır değil. Burada genç, yetenekli ve futbola tutkulu bir Türk halkı var. Potansiyel çok büyük ancak en yetenekli oyuncular, olması gerektiği ölçüde geliştirilemiyor. Belçika, Hollanda veya Avusturya gibi ülkeler, nüfus açısından İstanbul’a bile yaklaşamıyorlar ancak bir bütün olarak Türkiye’den daha iyi futbolcu geliştiriyorlar. Bayern ve Borussia Dortmund’u kopyalamak bizim işimiz değil. Burada tamamen farklı bir kültürle, farkı bir düşünce tarzıyla, farklı türden insanlarla uğraşıyoruz. Fikir toplamalı ve bunları Türk koşullarına uyarlamalıyız.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!