Habertürk yazarı Par: Kulislerde dolaşan iddiaya göre muhalefet yeni anayasa önerisine kısmi destek verecek

'Yeni Anayasa' için muhalefet partileri ne diyor?
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Habertürk yazarı Kübra Par, yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili olarak “Siyaset kulislerinde şöyle bir iddia dolaşıyor; muhalefet yeni anayasa önerisine kısmi bir destek vererek referandum için gerekli 360 sayısının toplanmasını sağlayacak ve Erdoğan’ın sandıkta yenilmesinin önünü açacak” dedi.

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, ‘Muhalefet böyle bir risk alır mı?’ başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın açıklamaları sonrası başlayan yeni anayasa konusuyla ilgili olarak bazı kulis bilgileri aktardı.

“Siyaset kulislerinde şöyle bir iddia dolaşıyor; muhalefet yeni anayasa önerisine kısmi bir destek vererek referandum için gerekli 360 sayısının toplanmasını sağlayacak ve Erdoğan’ın sandıkta yenilmesinin önünü açacak” diyen Par, şöyle devam etti:

“Böylece halkın hükümete desteğinin azaldığını ispatlayarak erken seçim kararı alınmasını sağlayacak. İyi de muhalefetin Meclis’te kısmen de olsa onay verdiği anayasa teklifine muhalif seçmen neden hepten ‘Hayır‘ desin ki? Meydanlarda ‘Biz ‘Evet’ dedik ama siz ‘Hayır’ deyin’ diye kampanya mı yapacaklar? Bugüne kadar pek çok saçma siyaset kulisi duydum ancak bu tutarsızlıkta birinciliği göğüsler.”

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!