Haiti: Devlet Başkanı Moise’yi öldürenlerden ikisi ABD adına çalışıyor

Haiti: Devlet Başkanı Moise'yi öldürenlerden ikisi ABD adına çalışıyor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Haiti makamları, Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin öldürülmesinden sonra tutuklanan 26 şüpheliden ikisinin ABD kurumları için çalıştıklarının tespit edildiğini açıkladı.

Joseph Vincent ve James Solages isimli ABD’lilerin muhbir olarak çalıştıkları ve birinin ABD Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi (DEA) adına faaliyet yürüttüğü tespit edildi. 

CNN’de yer alan habere göre, DEA ise, yakalananların ‘hiçbirinin kendi adına hareket etmediğini’ iddia ederken, şüphelilerden birini yetkili makamlara teslim olmaya çağırdıklarını ve konuyla ilgili olarak Haiti hükümetini bilgilendirdiklerini açıkladı.

Jovenal Moise
© REUTERS / Andres Martinez Casares
Haiti Devlet Başkanı Moise’nin öldürülmeden önce işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı

Pazartesi günü ise, soruşturmaya yakın bir kaynağın Reuters’a yaptığı açıklamaya göre ise, tutuklanan iki kişi, müfettişlere ‘Moise için tutuklama emri aldıklarını bildirilen Kolombiyalı bir komando birliği için tercüman olduklarını’ söyledi.

Şüphelilerden James Solages’in, bir süre Haiti’deki Kanada büyükelçiliğinde ‘koruma şefi’ olarak çalışan ‘sertifikalı bir diplomatik ajan’ olduğu da söylendi.

Haiti’nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Moise, 7 Temmuz’da silahlı kişilerce evine düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş, eşi Martine Moise yaralanmıştı.

Moise’nin evinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından geçici Başbakan Claude Joseph, ülkede acil durum ilan etmişti.

Moise’nin, öldürülmeden önce suikastçılar tarafından işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!