Hatice Kübra İlgün kimdir, kaç yaşında? Milli tekvandocu Tokyo’dan bronz madalya ile döndü

Hatice Kübra İlgün kimdir, kaç yaşında? Milli tekvandocu Tokyo’dan bronz madalya ile döndü
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Makuhari Messe A Salonu’nda gerçekleştirilen tekvando müsabakalarında Hatice Kübra, son 16 turunda Kosta Rikalı Nishi Lee Lindo Alvarez’i eleyerek çeyrek finale yükseldi. Milli tekvandocu, bu aşamada ise ABD’li Anastasija Zolotic’e mağlup olarak final şansını yitirdi. Hatice Kübra, Zolotic’in finale yükselmesiyle repesaja çıkma hakkı elde etti.

Repesajda Faslı Nada Laaraj ile karşı karşıya gelen 29 yaşındaki milli sporcu, bronz madalya müsabakasında Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı’ndan İranlı Kimia Zenoorin Alizadeh ile karşılaştı.

Mücadelenin ilk raundunu 3-2 geride kapatan Hatice Kübra, iyi bir performans gösterdiği ikinci raundu 2-0 üstün kapattı ve toplam skorda 4-3 öne geçti. Son bölümde hata yapmayan Hatice Kübra İlgün, raundu 4-3, maçı da 8-6 kazanarak bronz madalyaya uzandı.  

Hatice Kübra İlgün kimdir, kaç yaşında?

Hatice Kübra İlgün 1 Ocak 1993’te dünyaya geldi. Milli tekvandocu Uludağ Üniversitesi öğrenim gördü. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulubü sporcusu olan İlgün, 2017 Dünya Şampiyonası’nda 57 kg mücadelesinde gümüş madalya kazandı.

Kadınlar 57 kiloda tatamiye çıkan sporcu, sırasıyla Kenyalı, Letonyalı, Alman ve Portekizli rakiplerini mağlup ederek yarı finale yükselmişti. Yarı finalde İsveçli Nikita Glasnovic ile karşılaşan İlgün, 8-0 kazanarak adını finale yazdırmayı başardı. Finalde ev sahibi Güney Kore’den Ah Reum Lee ile karşılaşan sporcu, ilk raundunu 3-0 geride kapattığı müsabakanın ikinci raundunda 6-2 geriye düştü. Üçüncü raundda farkı azaltsa da müsabakayı 7-5 kaybetti ve dünya ikincisi oldu.

İlgün, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen 2021 Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda 57 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ise bronz madalya kazandı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!