HDP’li Leyla Güven’e 22 yıl 3 ay hapis

HDP'li Leyla Güven'e 22 yıl 3 ay hapis
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Leyla Güven, terör soruşturması kapsamında Diyarbakır’da yargılandığı davada 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Milletvekilliği düşürülen eski HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven hakkında Diyarbakır’da açılan davada 22 yıl 3 ay hapis cezası verilerek, tutuklanması kararı verildi.

© AA / Raşit Aydoğan
Milletvekilliği düşürülen HDP’li Leyla Güven tahliye edildi

Milletvekilliği düşürülen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in birleştirilmiş iddianamelerden oluşan ve 18 ayrı suçlamadan yargılandığı davanın duruşması bugün Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Güven’in katılmadığı duruşmada, avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı tekrarladığı esas hakkındaki mütalaasında, Güven’in ‘Örgüt kurma ve yönetmek’, ‘örgüt üyesi olmak’, ‘halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtmak’, ‘kanuna aykırı yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’ suçlamaları ile cezalandırılmasını talep etti.

Yapılan savunmaların ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Güven’e 22 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, hüküm ile birlikte Güven hakkında tutuklanma kararı da verdi.

Yazıda ifade edilen görüş ve düşünceler, Sputnik’in görüşlerini yansıtmayabilir.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!