Hıncal Uluç’tan Nihat Özdemir’e: Bir ‘Federasyon Başkanlığı’ unvanı için kukla haline düşmek yakışmıyordu

Hıncal Uluç'tan Nihat Özdemir'e: Bir 'Federasyon Başkanlığı' unvanı için kukla haline düşmek yakışmıyordu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Sabah yazarı Hıncal Uluç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’e yönelik olarak “Kazandığı paraların önemli bir bölümünü spor ve sanata destek olarak Türk halkına iade eden, mesela Limak Senfoni Orkestrası’nı kuran saygın ve sevilen adama, bir Federasyon Başkanlığı unvanı için kukla haline düşmek yakışmıyordu” dedi.

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ile ilgili olarak bir köşe yazısı kaleme aldı.

Uluç, ‘Nihat Özdemir’in yapması gereken şey istifa etmekti’ başlığıyla yayımlanan yazısında sözlerine “2020-21 sezonu sona erer ve 2021- 22 sezonu açılırken, önemli açıklamalar yaptı. Medyada gerektiği kadar yer bulmadı söyledikleri. Yeteri kadar analiz eden ve eleştiren de çıkmadı” diye başladı. Uluç, şöyle devam etti:

“Nihat Özdemir, yeni sezon için alınan kararları değil, ‘istifasını’ açıklamalıydı. Bir defa başkanlığı netameliydi çünkü. Onu seçen kongrede kulüpler değil, devlet temsilcileri çoğunluktaydı. Özdemir bir bakıma seçilmedi, atandı.

‘Ali Koç’la buluşması ve ardından olanlar işi iyice bitirdi’

İkincisi, başkanlığı boyunca kararların çoğunu, federasyon ve heyetleri değil, Ankara ya da başta üç büyükler, kulüpler aldılar. Özdemir, ayni baskılarla, aldığı, ilan ettiği kararları da değiştirmek zorunda kalınca güvenilirlik ve saygınlığı sıfıra indi. Hele yanına MHK Başkanı’nı da alıp gittiği Zorlu toplantısında Fener Başkanı Ali Koç’la buluşması ve ardından olanlar işi iyice bitirdi. Bu ülkenin en başarılı işadamlarından, o dünya çapında Yusufeli Barajı’nı tamamen Türk eseri olarak tamamlayarak dünya baraj inşaatları tarihine geçen, kazandığı paraların önemli bir bölümünü spor ve sanata destek olarak Türk halkına iade eden, mesela Limak Senfoni Orkestrası’nı kuran saygın ve sevilen adama, bir Federasyon Başkanlığı unvanı için kukla haline düşmek yakışmıyordu. Ama kuzen M. Ali Ağabey’in (Kışlalı) dünürü, o istifa kararını almadı. Bilmem. Belki de alamadı.”

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!