Hosting Hizmeti Nedir?

İnternete siteleri de ne kadar soyut olsa da aslında bir zemin üzerine kurulan yapılardır.

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İnternete siteleri de ne kadar soyut olsa da aslında bir zemin üzerine kurulan yapılardır. Bir internet sitesini yayınlayabilmek için gerekli olan zemine hosting denir. Crenw hosting hizmetleri müşterilerin istekleri doğrultusunda çalışmalar gösteren bir firma olarak ön plana çıkar. Herkese uygun farklı kategorilerde ve farklı paket seçimleriyle ön plana çıkmayı başarmıştır. İngilizce bir terim olan web hosting barındırma alanı olarak Türkçe de dilimize geçmiştir. Hosting hizmeti sayesinde web sayfanıza ait olan bütün dosyalarınızın yılın her günü olmak üzere açık bir bilgisayar içerisinde saklandığını düşünün. Bu bilgisayarlara server ya da web sunucuları adı da verilir.

Web sunucuları düşündüğünüz gibi bilgisayarlar olmayıp, evlerinizde ve ofislerinizde kullandığınız bilgisayarlardan çok daha farklıdır. Aynı zamanda serverlar dediğimiz bu makineler data center yani veri merkezinde barındırılırlar. Veri merkezleri aşırı yüksek erişimli internete sahip yerlerdir. Elektrik kesintisiz asla yaşanmadığı ve doğal afetlere karşı ultra korunaklı olan bu veri merkezleri oldukça iyi korunur. Web siteniz içerisinde bulunan yazılı içerikler, fonksiyon dosyaları kısacası sitenin yayınlanabilmesi için gerekli olan bütün her şey hosting hesaplarınız içinde saklanır. Ziyaretçiler web tarayıcısına sitenizin adresini yazdığı zaman sitenizin içerinde bulundurulduğu dosyalara ait yere yönlendirilirler. Aynı zamanda hosting hizmeti çeşitli ihtiyaçlara göre piyasaya sunulur ve farklı türleri vardır.

Kullanılan İşletim Sistemine Göre Hosting Türleri

Web sunucuları aslen bir bilgisayar oldukları için devamlılık gösterebilmesi için işletim sistemine ihtiyaçları vardır. İşletim sistemine göre iki farklı hosting vardır;

  • Linux hosting: Linux tabanlı hosting olarak da adlandırılan bu işletim sistemi PHP, MySQL, Perl ve Cgi gibi kullanılan siteleri barındırmada oldukça başarılır bir işletim sistemidir. WordPress ve Opencart gibi popüler CMS sistemleri en iyi Linux paketlerine sahiptirler.
  • Windows hosting: Windows işletim sisteminin kullanılmış olduğu hosting türü olan ASP kodlama dilinde yazılmış olan siteleri barındırmak için oldukça idealdir. Aynı zaman da .NET Framework üzerine geliştirilen uygulamalar da en stabil olacak şekilde Windows hosting ile kullanılır.

Paylaşım Türüne Göre Hosting Çeşitleri

Host hizmeti verilerinde bir site barındırılabileceği gibi çeşitli sebeplerden parçalanarak birçok site bir arada barındırılabilir. Hosting sistemleri paylaşım türlerine göre 4 grup içerisinde incelenir.

  • Dedicated server: Fiziksel sunucu olarak da adlandırılan bu sunucu, sunucunun tamamının müşteriye ait olduğu bir hosting hizmetidir.
  • VDS: Virtual Dedicated Sever’ın baş harflerinin kısaltması olan bu sunucu bir fiziksel sunucunun çeşitli programları kullanarak birden fazla fiziksel sunucu olarak kullanılmasına olanak tanıyan hizmettir.
  • VPS: Virtual Private Server’ın baş harflerinin kısaltması olan bu sunucu aynı VDS paketlerinde olduğu gibi bir fiziksel sunucunun sanallaştırılarak farklı fiziksel sunuculara ayırmak sureti ile oluşturulur.
  • Shared Web Hosting: Piyasada paylaşımlı hosting olarak tanınır. Paylaşımlı hosting hesaplarında bir hesap üzerinde yalnızca bir site barınabilir.

Kaynak: https://www.crenw.net/webhosting.php

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!