Hosting nedir?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

 

Hosting; kişi ve organizasyonlara ait web sitelerinin ve sayfalarının kesintisiz bir şekilde internet üzerinde yayınlanmasına olanak tanıyan, güçlü donanım ve yazılımsal web sunucularının birleşimi ile oluşturulmuş bir web sitesi yayınlama hizmetidir. Hazırlanan web sayfaları, kontrol panel üzerinden çeşitli dosya transfer yazılımları ile bu gelişmiş web sunuculara yüklenir, domain tanımlamaları yapılır ve yayına hazır hale getirilir. Bu hizmetin bir diğer adı da barındırma hizmetidir. Özellikle web sitesi tasarımcıları ve webmaster lar arasında web hosting olarak da adlandırılır. Hosting hizmeti sayesinde web siteleriniz dünyanın her yerinden 7 gün 24 saat erişilebilir hale gelir.

Hosting Ne Amaçla Kullanılır ?

Hosting kullanım amacı, tanımından yola çıkarak anlaşılabileceği üzere internette yer alan web sitelerini yayınlamak ve erişilebilir hale getirmektir. Web sitenizde yer alan tüm bilgi, belge, fotoğraf ve sunucular hosting hesaplarında saklanmaktadır. Sitenize ulaşmak isteyen ziyaretçiler doğrudan dosyalarınızın saklandığı sunucuya yönlendirilmekte ve bu sayede sitenize her an ulaşım sağlanmaktadır.

Hosting Çeşitleri Nelerdir?

Paylaşımlı hosting: Hosting sağlayıcıları birden fazla kullanıcıya kaynak paylaşımı yapar. Aynı hosting hizmeti üzerinde birden çok web sitesi kurabilirsiniz. Pek çok sağlayıcı sınırsız trafik hosting hizmeti sunar. Bu sayede kullanım miktarınız artsa bile ek maliyetle karşılaşmazsınız.

VPS sanal sunucu: Özel bir sunucu vds satın al   ile birbirinden bağımsız sanal makinelere bölünmüş sunucu çeşididir. Donanım paylaşımlı kullanıldığı için, sanal sunucunun fiyatı dedicated sunuculara göre daha düşüktür. Bu sunucunun en önemli avantajı, VPS garantili kaynaklara sahiptir. Başkalarıyla paylaşılmaz. İstediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Paylaşımlı hostinge göre daha fazla kontrole ve esnekliğe sahiptir.

WordPress Hosting: WordPress dünyada en çok kullanılan içerik yönetim sistemidir. Kullanıcılar özellikle wordpress odaklanmaktadır. Bu sunucu ile kullanıcılar SSD diskleri, nginx sunucuları gibi sistemleri kullanarak otomatik güncelleme ve yedekleme yapabilir. Bu sistem aynı zamanda web sitenizin güvenliğini sağlar.

Dedicated sunucu: Tek bir kullanıcı için özel olarak ayrılmış fiziksel makine ve bilgisayarlara decide sunucu denir. Kullanıcı bant genişliği, disk alanı, aylık trafik kullanımı gibi tüm kaynakları tek başına kullanır. Bu sunucular özellikle trafik hacmi büyük yüksek olan web siteleri için idealdir. Dosya yükleme ve indirme ihtiyacı fazla olan web siteleri için idealdir.

Kurumsal Hosting: Kolay kullanılabilen bir cpnalei vardır. Vsp gücü ve performansı üst seviyededir. Kurumsal hosting kullanıcılarına hızlı işlemci ve yüksek bant genişliği imkanı sunar. Yüksek bir ram gücüne sahiptir. Bu hostingi genelde e-ticaret sitelerinde kullanılır.

Hosting seçenekleri nelerdir?

WordPress Hosting:Dünya üzerinde en fazla kullanılan içerik yönetim sistemi ve blog oluşturma aracı olan wordpress I kullanıyor iseniz wordpress hosting hizmetini kullanmanız zorunludur.

Linux Hosting:Özellikle PHP, MySQL, Python vb açık kaynak felsefesine uygun araçlarla tasarlanmış olan web siteleri için en doğru çözümdür. Sayfalarınızı çok hızlı bir şekilde yüklersiniz, veritabanınızı kontrol panel üzerinden oluşturursunuz ve yine %100 uygulama uyumluluğu ile sitenizi en hızlı şekilde yayına alırsınız.

Windows Hosting: Microsoft yazılım teknolojileri, kolay ve esnek web yazılımları tasarlayabilmek için biçilmiş bir kaftan. Bu teknolojiler ( asp.net, .net core, mssql ) ile geliştirilmiş bir web sitesi, yine bu teknolojiler ile oluşturulmuş bir barındırma altyapısı üzerinden hizmet vermek zorunda.

Kurumsal Hosting:İşletmelerin kendilerine özel ihtiyaçları bulunmakta. Özellikle daha yüksek e-posta kotası, daha yüksek ssd disk alanina sahip bir web hosting hizmeti ve gelişmiş güvenlik tanımlamaları bir Kurumsal hosting hizmetinde olması gereken zorunlu özellikler.

Bulut Sunucu:İşleriniz büyüdü, her gün sipariş alıyorsunuz ve internet trafiğiniz yükselmeye başladı. Web siteniz artık yoğunluk nedeniyle daha fazla işlemci, hafıza ve disk alanı kaplıyor. Ne kadar güzel sizin adınıza seviniyoruz. Bu yeni kaynak ihtiyaçlarını paylaşımlı hosting hizmetlerinde karşılamayabilir ve web sitenizde yavaşlıklar, aksamalar yaşayabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!