Huawei, Harmony OS 2.0 Beta sürümü için tarih verdi

Huawei, Harmony OS 2.0 Beta sürümü için tarih verdi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ayrıca Huawei temsilcilerinin 16 Aralık’ta geliştiricilere daha fazla bilgi vereceğini belirtelim. Uzun lafın kısası Huawei Mate 40 için Harmony OS 2.0 Beta güncellemesi 2020 yılı bitmeden gelebilir.

Geliştiriciler bu etkinlikte Harmony OS 2.0 tasarım felsefesini öğrenecekler, yeni sistem için uygulama yapısı ve DevEco Studio 2.0 araçları hakkında eksiksiz bilgi alacaklar. Ayrıca sistem geliştiricileri ve teknik uzmanlarla sohbet etme fırsatı elde edecekler. Ardından, ilgili ürün yazılımının piyasaya sürülmesi gerçekleşecektir. Harmony OS’nin uluslararası bir sürüm alıp almayacağı belli değil, bazı söylentiler P50’nin önümüzdeki Mart ayında Android 11 ile birlikte geleceğini öne sürüyor.

Birkaç hafta önce Huawei 2020 Geliştirici Konferansı düzenledi ve Harmony OS 2.0’ı piyasaya sürdü. Görüşmenin ardından Huawei Yazılım Departmanı Başkanı Wang Chenglu ve Huawei Yazılım Departmanı Başkan Yardımcısı Yang Haisong bir röportaj verdi.

Wang Chenglu; resmi Weibo hesabı üzerinden; “bugün duyurduğu gibi, resmi web sitesindeki kod depomuz ve Code Cloud tamamen halka açık. Harmony İşletim Sistemimizin tüm açık kaynak kodlarını ve ilgili materyallerini İnternette zaten görebilirsiniz. Gelecekte Kategori yüklemesi, ekipman yüklemesi kapsamındaki kategorileri ifade eder. Bu, gelecekte çok önemli odak noktamız olacak.” ifadelerini kullandı.
Huawei Yazılım Departmanı Başkanı ayrıca, Harmony OS sistemini kurmanın özel olarak tasarlanmasına gerek olmadığını söyledi.

ABD yaptırımları sonrasında Android ile arası açılan Huawei’nin kendi işletim sistemi ile yoluna devam etmesi bekleniyor. Özellikle 2021 yılında tanıtılacak olan telefonlarda HarmonyOS’i daha sık göreceğiz gibi görünüyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!