İblis avcısı geri döndü! Bu sefer yalnız değil

İblis avcısı geri döndü! Bu sefer yalnız değil
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Capcom’un hack and slah ve aksiyon türündeki efsane serisi Devil May Cry, geçtiğimiz yıllarda serinin beşinci oyunu ile karşımıza çıkmıştı. Beğenileri toplayan 5. Oyun sonrası gözler yeni oyuna çevrilmişti. Ancak Capcom, yeni nesil konsolların gelmesi ile karşımıza Devil May Cry 5 Special Edition ile çıktı. Ana oyundan farklılıklara sahip olan bu sürüm, hem yeni nesil grafikler hem de yeni oynanış dinamikleri ile geliyor.

DMC 5 Special Edition’da en dikkat çeken özellik turbo modu oluyor. Hızı ile baş döndüren oyun Turbo modu ile aksiyona daha hızlı girmenizi sağlıyor. Uçan kaçan yaratıkları oradan oraya vurup öldürdüğünüz oyun turbo modu ile çılgın atıyor diyebiliriz.

Oyunun tek yeniliği bu da değil. Bildiğiniz gibi ana DMC 5 oyununda Dante, Vergil ve V karakterlerini oynuyorsunuz. Special Edition ‘da ise oyunun başlangıcında sadece Dante ve Vergil ile oynama seçeneği sunuluyor. Ancak bu seçeneklerden birini seçtiğinizde oyunun tüm hikayesi net bir şekilde sunulmuyor. Bu oyunu daha önce bitiren ve favori karakteri ile daha fazla iblis öldürmek isteyenler için tasarlanmış diyebiliriz.

Gelelim oyunun grafiklerine. Oyunda Ray Tracing özelliği de bulunuyor. Bu sayede yansımalar gerçekçi bir şekilde sunuluyor. Taş gibi görünen oyunda Ray Tracing’i kapatarak 4K çözünürlükte 120 FPS’te daha akıcı bir deneyim de yaşayabiliyorsunuz. Eğer TV veya monitörünüz 120 Hz’i destekliyorsa bu oyunu daha akıcı olarak oynamanızı tavsiye ediyoruz. Oyunun sunduğu grafiksel seçeneklere aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Normal Mod: Devil May Cry’ı hem PlayStation 5 hem de Xbox Series X sistemlerinde oynamanın standart yolu olarak geçiyor. Bu seçenek 3840×2160’da doğal çözünürlük sunuyor.

Yüksek Kare Hızı Modu: Bu mod 3840×2160 hedef çözünürlüğü koruyor. Ancak bunu görüntü yeniden yapılandırma tekniklerini kullanarak gerçekleştirir daha küçük bir yerel çözünürlükten etkili bir şekilde akıllı yükseltme yapılıyor.

Işın İzleme Performans Modu: Bu, tam ışın izlemeli yansımalar ve aydınlatmayı 1080P’de sunuyor. Ancak performansa öncelik verildiği için Ray-Tracing kalite modundaki gibi çalışmıyor.

Işın İzleme Kalitesi Modu: Bu mod çözünürlüğü tekrar 3840×2160’a yükseltiyor. Ancak performansı artırmak için 60 FPS kilidi bu modda uygulanıyor.

DMC 5’i daha önce bitirmiş olmama rağmen bu sürüm gerçekten de yeni bir oyunmuş gibi görünüyor. Özellikle Turbo modunda oynamak daha akıcı bir deneyim sunuyor. Karakter özelleştirmelerinde de daha fazla seçenek sunan DMC 5: Special Edition’ı hem PS5 hem de Xbox Series X’te oynayabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!