İdeal Kilo Hesaplaması Yapmak Artık Çok Kolay

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Kadın ya da erkek fark etmeden, insanların her birinin ideal kilo oranı birbirinden farklıdır. Konu ideal kilo hesaplama olduğunda akla yalnızca etkileyici bir vücut yapısına sahip olmak anlamına gelmiyor. Olması gerekenden fazla kilonun bulunmaması demek, kişinin çok daha sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesi anlamına da geliyor. Berkay Türkkan tarafından yapılacak kilo hesaplama işlemi ile beraber kişinin fazla kilosu olması durumunda en doğru programı hazırlayarak ideal kilosuna ulaşmasını sağlıyor.

Günümüz dünyasında hareketsiz yaşam ve sağlıksız şekilde beslenmenin birleşmesi sonucunda artık çok daha fazla kişi ciddi anlamda kilo problemleri ile karşı karşıya kalmaya başlamış durumda. İlk başta var olan kilo sorunu çok basit gibi görülebiliyor. Lakin zamanın ilerlemesi ve beraber fazla kilolar beraberinde farklı sağlık sorunlarını da getirmeye başlıyor. Kalp damar hastalıkları başta olmak üzere eklem ve romatizmal hastalıklar, yüksek kolesterol, şeker gibi ciddi hastalıkların yanı sıra kişinin psikolojik olarak da kendini kötü hissetmesine neden olabiliyor. Kilo verme konusunda iyi bir başlangıç yapılması adına ideal kilo hesaplama yapılması son derece önemlidir. Yapılacak ideal kilo hesaplama işlemi ile beraber kişinin güncel sağlık durumu, kas kütlesi, yaş, boy ve kas oranı gibi faktörler değerlendirilmektedir. Berkay Türkkan’a bu konularda sağlanacak veriler ile beraber kişinin ideal kilosunun ne olacağı ve buna nasıl ulaşacağı ile alakalı doğru adımların atılması sağlanmış olur.

Kişiye Özel Sağlıklı Kilo Rehberi

Bir kişinin yaşamını mümkün olan en sağlıklı şekilde sürdürebilmesinin etkili yollarından biri de ideal kilosuna sahip olmasıdır. İdeal kilo hesaplama işleminin yapılabilmesi için kişiden hesaplama konusunda gerekli bilgilerin doğru olarak alınması gerekir. Kişide kilo sorununun olması durumunda bir yandan doğru beslenme programı diğer yandan uygun fiziksel aktiviteler ile beraber kısa sürede istediği sonuca ulaşması mümkün hale gelecektir.

Herhangi bir sorun olmadan ideal kilo hesaplama yapılabilmesi adına kişinin vücut ağırlığının  boy uzunluğunun karesine bölünmesi gerekir. İşlem sonrasında ortaya çıkacak sayısal değere göre de kişinin kilo durumu belirlenir. Zayıf, normal, hafif kilolu, obez olup olunmadığı ile alakalı detaylar kilo hesaplama ile netleştirilir. Çıkan sonuç 18,5 kg/m2’den küçük zayıf, 18,5 – 24,9 arası normal, 25 – 29,9 arası hafif şişman, 30 ve üzeri de obez olarak nitelendirilir. İdeal kilosuna ulaşmak isteyen kişiler ise düşünülenin aksine atacakları doğru adımlar ile beraber var olan sorunlarından çok daha kolay bir şekilde kurtulabilirler.

İdeal Kiloya Ulaşmak Çok Kolay

Kişinin kilo hesaplama işlemi sonrasında olması gereken kilo aralığında olmadığını öğrenmesi sonrasında atacağı en doğru adım, online spor programı ve beslenme programına sahip olmaktadır. Genelde kişiye özel böylesine programlar söz konusu olduğu zaman birçok kişinin aklına öncelikli olarak yüksek ücret ödemeleri gelebiliyor.

Gerçekte ise Berkay Türkkan, kişiye özel beslenme programının yanı sıra online fitness programı konusunda en iyi ve uygun çözümün ortaya koyulmasını sağlıyor. Hazırlanılan bu programlar, klasik egzersiz ve diyet programların aksine tamamen kilo hesaplama işlemi sonrasında kişinin o anki durumu incelenmekte ve daha sonrasında da buna göre doğru program hazırlanmaktadır. Beslenme programında diyetten ziyade kişinin günlük yeme düzeninin çok daha düzenli ve sağlıklı hale getirilmesi hedeflenir. Online spor programı ise kişinin hem evinde hem de spor salonunda kolaylıkla yapabileceği hareketleri ve maksimum yağ yakımını hedefler. İdeal kilosunda olmayıp bu konuda etkili adımlar atmak isteyenler, Berkay Türkkan üzerinden uzman desteği alabilirler.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!