İngiliz basını: Suriye’nin First Lady’si, İngiltere’de savaş suçları davasıyla karşı karşıya

İngiliz basını: Suriye'nin First Lady'si, İngiltere'de savaş suçları davasıyla karşı karşıya
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İngiliz basını, Suriye’nin First Lady’si Esma Esad hakkında, ülkedeki terör eylemlerini kışkırttığı ve teşvik ettiği şüphesiyle ön soruşturma açıldığını bildirdi.

The Sunday Times gazetesinin haberine göre Suriye’nin First Lady’si Esma Esad, on yıl boyunca ülkedeki terör eylemlerini kışkırttığı ve teşvik ettiği iddialarına yönelik bir ön soruşturma başlatılmasının ardından İngiliz vatandaşlığını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya.

The first lady of #Syria faces possible prosecution & the loss of her British citizenship after the Metropolitan Police opened a preliminary investigation into allegations that she incited & encouraged terrorist acts during the country’s ten-year civil warhttps://t.co/2zuq0W6zoY

— Azad Nebi (@Azadnebi) March 14, 2021

​Gazeteye konuşan polis teşkilatından bir kaynak, “Polis Savaş Suçları Birimi’ne 31 Temmuz 2020’de Suriye İç Savaşı ile ilgili başvuru yapıldığını doğruladık. Başvuru, Savaş Suçları Birimi tarafından inceleniyor” açıklamasında bulundu.

Habere göre polis, Guernica 37 Uluslararası Adalet Kurulu’nun ‘First Lady’nin iktidar sınıfına ve Suriye Silahlı Kuvvetleri’ne açık destek verdiğine dair kanıtlar sunması’ üzerine ön soruşturma başlattı.

Esma Esad- Beşar Esad
© AFP 2021 / –
Suriye lideri Esad ile eşinin koronavirüs testi pozitif çıktı

Haberde, 45 yaşındaki Esma Esad’ın, savaş suçları şüpheleri nedeniyle yargılanabileceği ve İngiliz vatandaşlığını kaybedebileceği belirtildi. Aynı zamanda kendisinin duruşma için İngiltere’ye gelmesi pek olası görünmüyor ve soruşturmanın onun yokluğunda davaya dönüşüp dönüşmeyeceği de belli değil.

Gazeteciler, Interpol‘ün, Esad‘ın Suriye dışına çıkmasını önlemek için kırmızı bülten çıkarılabileceğini öngörüyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!