İran’dan IKBY’ye pul tepkisi

İran'dan IKBY'ye pul tepkisi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İran Dışişleri Bakanlığı, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in Irak ziyareti vesilesiyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında, Türkiye, İran, Irak ve Suriye topraklarını da içeren bir haritanın resmedilmesine tepki gösterdi.

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, IKBY tarafından sergilenen pullarda bölge ülkelerinin yer aldığı haritanın resmedilmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.

© AA
Dışişleri Bakanlığı’ndan IKBY’ye ‘pul’ tepkisi: Vahim hatanın düzelmesini ve net bir açıklama yapılmasını bekliyoruz

Hatibzade, “İran, Irak hükümetine bu konu hakkındaki itirazlarını ileterek, bu dostça olmayan eylemin derhal düzeltilmesi için çağrıda bulunmuştur” dedi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in 7 Mart’taki Erbil’i ziyareti dolayısıyla Türkiye ve İran’ın aralarında bulunduğu bölge ülkelerinin topraklarının bir kısmını da içeren haritanın resmedildiği hatıra pulu sergilenmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada plana tepki gösterilmiş, “IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın bir an önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz” denilmişti.

IKBY Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil ise “Birkaç sanatçı pulun basılması için dizayn örnekleri sundu. Ancak şu ana kadar hiçbir pul, basım için onaylanmadı. Basım için seçilecek olan pul dizaynı, yasa ve kanunlara göre olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!