ISO 22000: 2018 Yeni Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Gıda güvenliği ve potansiyel tehlike oluşturması herkes için güncel bir konudur. Tüketici, tükettiği gıdanın güvenli ve bilinen bir kaynaktan geldiğinden emin olmalıdır.

Halkın talebi üzerine, gıda zincirindeki herhangi bir işletme, gıda güvenliğinden sorumlu olmalı ve standartlara uygun olarak kendi kendini izleme risk değerlendirmesi için ön koşulları yerine getirmelidir. ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi belgelendirme başvurusu için firma arıyorsanız bizimle iletişime geçmek için burayı tıklayın.

ISO 22000:2018 Nedir?

ISO 22000:2018, ISO Yüksek Düzey Yapısı kullanılarak geliştirilmiş uluslararası bir gıda güvenliği yönetim sistemi standardıdır. HLS, tüm yeni ISO standartlarında ortaktır ve ISO 22000 standardının diğer standartlarla en iyi uyumluluğunu sağlayarak yönetim sisteminin uygulanmasını ve entegrasyonunu kolaylaştırır ve böylece kullanıcılara daha fazla değer sağlar.

ISO 9001 (kalite yönetimi) ve HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktası) sistemlerinin temel unsurlarıyla birlikte ISO 22000, bir kuruluşun tüketicilere güvenli gıda sağlama taahhüdünü gösterir.

ISO 22000 belgelendirmesi, yarışmalarda bir gıda güvenliği yönetim sisteminin belgelendirilmesinin bir seçim kriteri olduğu durumlarda, tedarik yeterlilik şartlarına uygunluğu sağlayacaktır.

Neden ISO 22000 Standardına Göre Sertifikalandırmalı?

Kuruluşunuzdaki bağımsız bir ISO 22000 sertifikası, mevcut gıda güvenliği yönetim sistemini dikkate alarak, kontrol süreçlerinin yöntem ve türlerini birleştirecek ve sistemleştirecek temel olacaktır. Bu nedenle, yasal düzenlemelerin gerekliliklerine uygun olarak kuruluşta güvenli ve zararsız gıda dolaşımı garanti edilecektir.

ISO 22000 sertifikasını seçerek şunları sağlarsınız:

– Sıkı gıda güvenliği uygulamalarına bağlılığınız konusunda tüketiciye güvence verin;

– Hammadde tedarikçilerinden gıda distribütörlerine kadar gıda güvenliği gereksinimlerine ilişkin iletişimi ve karşılıklı anlayışı geliştirmek;

– Operasyonel verimliliği artırmak;

– Düzenleyici gerekliliklere uyumu sağlamak ve gıda güvenliği risk yönetimini iyileştirmek;

– Yeni ürünler sunarak ve sözleşme yükümlülüklerini yerine getirerek iş geliştirmeyi teşvik etmek;

– ISO 9001, ISO 14001 ve HACCP gibi diğer standartlarla başarılı bir kombinasyon sağlamak ve HACCP sisteminin üçüncü taraf değerlendirmesini almak.

ISO 22000 Sertifikası Nasıl Alınır?

Belgelendirilmek için kuruluşun ISO 22000 standardının gerekliliklerini karşılayan etkili bir gıda güvenliği yönetim sistemi uygulaması gerekir. BM Belgelendirme, akredite bir belgelendirme kuruluşu olarak size ISO 22000 standardının gereklilikleri konusunda eğitim verebilir ve belgelendirme hizmeti verebilir.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!