İstanbul’da 12 yasaklı hayvan ele geçirildi

İstanbul'da 12 yasaklı hayvan ele geçirildi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İstanbul’da ticareti yasak olan 12 hayvan ele geçirildi. Yasa dışı hayvan bulunduran kişiye 17 bin 400 lira idari para cezası kesildi.

İstanbul Silivri’deki bir çiftlikte yapılan aramada ticareti yasak olan 3 adet alpaka, 2 adet rakun, 4 adet coati, 1 adet emo devekuşu ve 2 adet sincap türü canlı ele geçirilirken, ilgili kişiye 17 bin 400 lira idari para cezası uygulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yasa dışı hayvan bulundurmayla ilgili gelen ihbar sonucunda, İstanbul polisiyle Silivri Cumhuriyet Savcılığından alınan karara istinaden Danamandıra mevkisinde bulunan çiftliğe operasyon düzenlendi.

İş yerinde yapılan aramada 3 adet alpaka, 2 adet rakun, 4 adet coati, 1 adet emo devekuşu ve 2 adet sincap türü canlıya el konuldu.

İstanbul'da ticareti yasaklanan hayvan operasyonu
© DHA
İstanbul’da ticareti yasaklanan hayvan operasyonu: Onlarca sürüngen ele geçirildi

İş yeri sahibi C. Ç.’ye 17 bin 400 lira idari para cezası ile sincaplar için bin 520 lira tazminat uygulandı.

Gaziantep hayvanat bahçesine gidecekler

İlgili kişi hakkında idari işlem başlatıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Emniyet teşkilatınca 5607 Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında yasal işlem yapılmıştır. El konulan hayvanlar kurumumuzca protokolü olan Gaziantep Büyükşehir Hayvanat Bahçesinde yaşamına devam edecektir. Yine el konulan sincaplar ise rehabilitasyon sonrasında doğaya salınacaktır.

Bölge Müdürlüğümüze bağlı Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya illerinde gerek kara avcılığı kanunu kapsamında yaban hayvanı bulundurma, gerekse CİTES kapsamında yasa dışı üretim, bulundurma ve ticareti yapılan bu hayvanların koruma ve yaşaması için çalışmalarımız devam etmektedir.”

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!