İYİ Partili Tatlıoğlu’ndan enflasyon açıklaması: Savaş içinde olan Suriye’de bile 13.1’dir

İYİ Partili Tatlıoğlu'ndan enflasyon açıklaması: Savaş içinde olan Suriye’de bile 13.1’dir
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İYİ Partili Tatlıoğlu, “Savaş içinde olan Suriye’de bile enflasyon 13.1’dir. Dünyada bize benzetilen ekonomilerin yıllık enflasyon ortalaması 5.2’dir, Türkiye’de bunun 3.5 katıdır. Bu, partili cumhurbaşkanlığı sisteminin bir sonucudur” dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye’de hayat pahalılığının ne kadar ezici ve öldürücü olduğunu gösterdiğini ifade etti.

‘Gelişmiş ülkelerin yaklaşık 7 katı, gelişmekte olan ülkelerin 4 katıdır’

Dünya ortalamasının beş katı civarında olan enflasyon rakamlarına, elektrik ve doğal gaz zamlarının da dahil olmadığını belirten Tatlıoğlu, “Bu rakamlar, gelişmiş ülkelerin yaklaşık 7 katı, gelişmekte olan ülkelerin 4 katıdır. OECD’de ortalama yıllık enflasyon yüzde 3’tür, Türkiye’de 17.53’tür. Türkiye, enflasyonda dünya rekoruna sahip bir ülkedir” dedi.

‘AK Parti’nin ortalama enflasyonunun 9.20; partili cumhurbaşkanlığında enflasyonun 16.10 olduğunu’ dile getiren Tatlıoğlu, “Savaş içinde olan Suriye’de bile enflasyon 13.1’dir. Dünyada bize benzetilen ekonomilerin yıllık ortalaması 5.2’dir, Türkiye’de bunun 3.5 katıdır. Bu, partili cumhurbaşkanlığı sisteminin bir sonucudur” görüşünü ifade etti.

Tatlıoğlu, Cumhurbaşkanlığının “enflasyonu kontrol altına alamadığını ama TÜİK’i kontrol altına alarak enflasyon rakamlarını düzenleme peşinde” olduğunu öne sürdü.

Emeklilerin de zor durumda olduğunu savunan Tatlıoğlu, içeride ve dışarıda hiç kimsenin Türkiye’yi yatırım yapılabilir bir ülke olarak görmediğini, yatırım yapma iklimini düzenlemek için seçime gidilmesi gerektiğini savundu.

‘Ters kelepçe’ tepkisi: Nazi Almanyası muamelesidir bu

Ordu’da bir vatandaşın “ters kelepçe” yapılarak gözaltına alınmasını da eleştiren Tatlıoğlu, “Bir insanlık suçudur. Nazi Almanyası muamelesidir bu. Bu muameleye rağmen İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, Ordu Valisi, Ordu Emniyet Müdürü koltuğundadır. Böyle devlet edilmez. İnşallah milletimiz ilk seçimden sonra nasıl devlet edildiğini görecektir” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!