“Kadın Emeğiyle Güzelleşen Külahlar”

Carte d’Or, kadınları meslek sahibi yapmak hedefiyle başlattığı Kadın Emeğiyle Güzelleşen Külahlar projesiyle kadın istihdamına destek oluyor. 2021 senesinde Türkiye’nin 4 bölgesindeki 24 noktada başlayan Kadın Emeğiyle Güzelleşen Külahlar projesiyle Carte d’Or, bugün 6 bölgede 86 noktaya ulaşarak, dondurma satış noktalarında kadınlara kaşıkçılık ve işletmecilik eğitimi vererek, iş imkânı sağlıyor.

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

“En güzel destek kadınlara meslek” sloganıyla yola çıkan proje, il ve ilçe belediyeleri iş birliğiyle kadın istihdamına olanak sağlarken, ülke ekonomisinde kadın emeğine destek oluyor.

“Carte d’Or Kadın Emeğiyle Güzelleşen Külahlar” projesinde kadınlar işinin başında!

Carte d’Or Kadın Emeğiyle Güzelleşen Külahlar satış noktaları, bu yıl itibarıyla Amasya, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Elâzığ, Erzurum, İstanbul, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Tunceli, Van, Yalova ve Zonguldak olmak üzere 24 şehirde, 86 noktada yer alıyor. Projeye katılan tüm kadınlar, iş sağlığı ve güvenliği, hijyen ve gıda güvenliği, kaşıkçılık ve sunum teknikleri, misafir memnuniyeti, menü planlamak ve fiyatlandırmak, bütçe planlaması gibi konuları içeren ve tam 10 modülden oluşan detaylı eğitimin ardından dondurma satış noktalarında iş başı yapıyor. Bu doğrultuda fiyat dengesi, gelir-gider tablosu yönetmek gibi muhasebesel işlemleri öğrenen kadınlar, aldıkları eğitimlerle tam donanımlı bir dondurmacı olmayı ve bir işletmeyi yönetmeyi öğreniyor.

Hedef, 2025’in sonuna kadar 400 nokta…

Carte d’Or yıl sonuna kadar 100 noktaya ulaşarak daha fazla kadına istihdam sağlayacak. Projeye her yıl 100 dondurma satış noktası eklemeyi amaçlayan Carte d’Or, 2025 yılının sonuna kadar Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan 400 noktayla meslek sahibi kadınların sayısını artırmayı hedefliyor.

 

Unilever Ev içi ve Açık Dondurma Kategorilerinden Sorumlu Pazarlama Direktörü

Gül Lüş:

“Kadın Emeğiyle Güzelleşen Külahlar projemizle,

3 yıl içerisinde 500 kadına istihdam sağlamış olacağız”

Gül Lüş projeye ilişkin olarak şunları söyledi:

“Unilever olarak kadınların güçlenmesinin ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarının; sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme sağlanması için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Gerek şirketimiz bünyesinde gerek ekosistemimizde ve iş dünyasında kadının güçlenmesi konusunda uzun yıllardır kararlılıkla çalışmalar yapıyoruz. Kadın istihdamına desteğimizi Carte d’Or’un anlamlı ‘Kadın Emeğiyle Güzelleşen Külahlar’ projesiyle sürdürüyoruz. Türkiye’de kadın istihdamı %28 seviyesinde. Dünyada pek çok farklı ülke ile kıyaslandığında düşük olan bu oran sebebiyle, Carte d’Or olarak açık dondurma sektöründe kadın istihdamına nasıl katkıda bulunabiliriz diye paydaşlarımıza döndük ve açık dondurma satışı yapan noktalarımızı inceledik. Gördük ki açık dondurma satışı yapan noktalarımızdaki kadın çalışan oranı %1’in altında ve bu alanda kadın istihdamı bir çeşit tabu olarak görülmekte. Değişime buradan başlayabileceğimiz inancıyla kadın dondurmacılarımızın oranını planlı ve istikrarlı bir şekilde artırmak için kolları sıvadık. İlk olarak 2019 yılında Lüleburgaz’da pilot bir noktayla başlattığımız projemiz, bugün Türkiye’nin 6 bölgesinde, 24 şehrinde, 86 noktada devam ediyor. Hedefimiz 2022 yılı sonunda 100 noktaya ulaşmak ve bu sayede açık dondurma işimizde çalışan kadın sayısını 2 katına çıkartmak. Uzun vadede amacımız ise 2025 yılına kadar her yıl 150 yeni kadına ulaşarak Türkiye genelinde 500 kadına açık dondurma sektörü içinde istihdam sağlamış olmak. Kadın Emeğiyle Güzelleşen Külahlar projemizi ilk günden bu yana destekleyen, iş birliği içinde olduğumuz belediyelere ve tüm kooperatiflere teşekkür ederiz” dedi.

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!