Kariyer yollarını usulsüzlük örmüş

Kariyer yollarını usulsüzlük örmüş
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun, ‘Kariyer yükselişine’ ışık tutan Sayıştay raporlarına göre AKP döneminde belediye, müdürlük kadrosuna sınavsız, özel kalem müdürlüğü kadrosuna ise usulsüz atamalar yaptı.

Kariyer yollarını usulsüzlük örmüş

Mustafa M. BİLDİRCİN

Sayıştay raporları, uyuşturucu madde kullandığı anlara ilişkin görüntüleri görülen ve AKP yöneticisi Hamza Dağ’ın yakın ekibinde olduğu ortaya çıkan Kürşat Ayvatoğlu’nun ne şekilde zenginleştiğine ışık tuttu. Ayvatoğlu’nun, Kastamonu Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ile “Başkan’ın Özel Kalemi” görevlerini yürüttüğü yıllarda belediye yönetiminin, “Liyakatsız atamalar” konusunda denetimlere takıldığı öğrenildi.

Kastamonu Belediyesi’nin 2014 yılı hesaplarını masaya yatıran Sayıştay denetçileri, belediyenin müdür kadrosuna yapılan atamanın sınavsız gerçekleştirildiğini fark etti. İdareye, müdür kadrosuna yapılacak atamaların, “Görevde yükselmeye tabi” bir unvan olduğu hatırlatılarak, Belediye Başkanı onayının bu kadroya atama yapmak için yeterli olmayacağı vurgulandı.

MEMURİYETE SINAVSIZ GEÇİŞ

Ayvatoğlu’nun belediyede üstlendiği görevlerden biri olan Özel Kalem Müdürlüğü’ne yapılan atamalar da yine Sayıştay’ın oltasına takıldı. Belediyeye ilişkin düzenlenen 2018 Yılı Denetim Raporu’nda, “Özel Kalem Müdürlüğüne Yapılan Atamaların Mevzuatın Düzenleniş Amacına Aykırı Olması” bulgusuna yer verildi. Raporda, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında toplam beş personelin özel kalem müdürlüğü kadrosuna atandığı, bunlardan dördünün daha sonra çeşitli kamu idarelerine naklen atamasının gerçekleştirildiği kaydedildi. Sayıştay denetçileri, “Kanun önünde eşitlik, kamu görevine girmede eşitlik ve liyakat ilkesine aykırı bir durum oluşturduğu” gerekçesiyle belediye yönetimini uyardı. AKP’li Tahsin Babaş yönetimindeki Kastamonu Belediyesi, atamaların mevzuata uygun olduğunu savunsa da denetçiler, “Özel kalem müdürlüğü kadrosunun memuriyete sınavsız atama yolu olarak” kullanıldığının altını çizerek, atamalarda, “Özen ve dikkat” istedi.

***

Bir kriz de Aydın’da yaşanıyor

Ayvatoğlu’nun uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, AKP Söke İlçe Örgütü’nde de ‘uyuşturucu krizi’ yaşanıyor. Önceki dönem Söke Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Başkanı olan Y.Ç.’ye, uyuşturucu kullanmaktan işlem yapıldığı ve olayın gizlendiği ortaya çıktı. AKP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir de sosyal medyadan yaptığı paylaşımla konuyu doğruladı.

***

Yeniden gözaltına alındı

Eski AKP Genel Merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu, önceki gün adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. İfadesinde kokain kullandığını reddeden Ayvatoğlu, “Kokain değil pudra şekeriydi. Şaka yapıyorduk” dedi. Ayvatoğlu’nun sosyal medyaya düşen görüntülerinde yanında bulunan diğer şahıslar, emniyet ekiplerinin çalışması sonucu gece saatlerinde Kastamonu ve İzmir’de gerçekleştirilen operasyonlar ile gözaltına alındı. Ayvatoğlu’nun ifadesinde, kullandığı maddenin uyuşturucu olmadığını, pudra şekeri olduğunu söylemesine rağmen o esnada yanında bulunan diğer şahıslar gerçeği anlattı.
Bunun üzerine Kürşat Ayvatoğlu “uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak”, “uyuşturucu madde temin etmek” suçlarından savcılık talimatıyla emniyet ekiplerince tekrar gözaltına aldı.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!