Kedime Nasıl İsim Koymalıyım?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Kedi sahipleri arasında en uzun sürer kararsızlıkların başında kedilere isim vermek gelir. Bu süreç dışardan bakıldığında çok kolay görülse de aslında karmaşık bir dönemdir. Kedime nasıl isim koymalıyım sorusu kedi sahiplerinin en sık sorduğu sorular arasında gelmektedir. Siz de bu soruyla daha fazla vakit harcamak istemiyorsanız içeriğimize dönelim.

Kedime Nasıl İsim Koymalıyım?

Kedilere isim vermenin düşünüldüğü kadar basit olmadığından bahsetmiştik. Siz de kedime nasıl isim koymalıyım diye merak ediyorsanız bu süreçte dikkat etmeniz gerekenleri Petarkadaş ailesi olarak sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kedilere isim koymadan önce dikkat etmeniz gereken önemi maddeler vardır. Bunları sizler için derledik;

  • Kediniz kolay işitmeli,
  • Fazla karışık olmamalı,
  • Herkes tarafından söylenebilmeli,
  • Kısa olmalı,
  • Kediniz sevmeli

Listemizden de görebileceğiniz gibi kedi isimleri arasından bir tercih yaparken oldukça farklı gereksinimlere hazırlıklı olmalısınız. Tamamını karşılamadığınız sürece kedinize karşı olan sorumlulukları tam olarak yerine getirmemiş olursunuz. Evcil hayvan isimleri seçmenin zorluğu ve önemini anlatmaya çalıştık.

Kediler Hangi İsimleri Sever?

Listemizin son maddesinde kediniz tarafından ismin sevilmesi gerektiğini söylemiştik. Peki, nasıl? Kediler hangi isimleri sever, kedilerin sevdikleri isimler var mıdır diye kafa patlatmanıza gerek yok. Mümkün olduğu kadar anlaşılır şekilde bahsedeceğiz. Evet, kedilerin özellikler sevdiği, benimsediği isimler vardır fakat bunları bizim hayat ettiğimiz ölçüde sevmezler, durum farklıdır.

Kediler bazı harfleri çok daha rahat duyabilirken bazı harfleri aynı kolaylıkla işitemezler. İşte bu durum kedilerin bazı kelimeleri severken bazılarından hoşlanmamasına neden olur. Kedime nasıl isim koymalıyım diye düşünüyorsanız içerisinde sessiz harflerin peş peşe geldiği isimlerden uzak durmanız gerektiğini kolaylıkla söyleyebiliriz.

Kedilere isim verirken sadece kedilerin sevdiği isimleri düşünmek de pek sağlıklı sonuçlar vermeyecektir. Önemli olan kedinizle aranızdaki bağ olacağı için isim seçimi yaparken hem kendi seveceğiniz bir isim hem de kedinizin benimseyeceği bir isim seçmelisiniz. Ancak bu şekilde çift taraflı doğru bir seçimi yapmış olursunuz. Kedinize seslenirken kullandığınız kelimeyi sevmeniz, severek söylemeniz kabul etmesi zor olsa da kediniz tarafından anlaşılacaktır.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!