Kılıçdaroğlu: Devleti yöneten birisi ‘Çarşamba günü çok önemli bir açıklama yapacağım’ demez, operasyonlar gizli yapılır

Kılıçdaroğlu'ndan Berberoğlu hakkında ilk yorum
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gara operasyonunu eleştirerek, “Devleti yöneten birisi ‘Çarşamba günü çok önemli bir şey açıklama yapacağım’ demez, operasyonlar gizli yapılır” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin  TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu‘nun yeniden vekil olması hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Genelkurmay başkanlarının bile yakalanarak içeri atıldığını gördük. Bir bardak vardı bütün haksızlıklar o bardağa düştü. Enis Berberoğlu davası o bardağı taşıran dava oldu. Adaletin eli kolu bağlanmıştı, iradesi ipotek altına alınmıştı. Yargı kararları uygulanmıyordu. Tarihin en uzun yürüyüşünü yaptık. Kim adalet istiyorsa bize gelecek. Biz onun adalet talebini yerine getirmek için mücadele edeceğiz. Şimdi Enis Berberoğlu parlamentonun onurlu bir üyesi olarak yerindedir” ifadelerini kullandı.

‘Hatalarını, kusurları, eksikliklerini biliyorlar’

“Gara şehitlerimiz var. Uzman Çavuş Hüseyin Sarı, Polis Memuru Sedat Yabalak, Jandarma Astsubay Semih Özbek, Polis Memuru Vedat Kaya, Jandarma er Süleyman Sungur, Uzman erbaş Mevlit Kahveci, Topçu er Müslüm Altıntaş, Er Adil Kabaklı, Aydın Köse, sivil Muhammet Salih Kanca” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

© AA
Erdoğan’dan ABD’ye: Bal gibi de PKK’nın yanındasınız

“5-6 yıldır defalarca hatırlatılmasına karşın ne yapıldı? Ve şimdi bunların tamamı hayatını kaybetti. Şehit ailelerinin evlerine kor ateşi düştü. Hepimiz yanıyoruz, içimiz yanıyor. Öyle bir noktaya geldik ki şehitleri üzerinden hesaplaşan bir Türkiye. Bir tweet üzerinden kıyamet kopardılar. Şehit şehittir arkadaşlar. Ayrı bir yeri vardır. Aileler defalarca geldiler. Arkadaşlarımızı görevlendirdik. Olaya iktidarın el atması gerektiğini söyledik. Çocukları terör örgütünün elinde olan ailelerle basın toplantıları yaptık. Soru önergeleri verildi. Her soru önergesi sıradan olayın özüne inmeyen şöyle; ‘terör örgütüne yönelik mücadele azimle devam etmektedir’ Meclis’e böyle yanıt veriyorlar. Bunlar kurtuldu mu hayır. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu kardeşlerimizin öldüğü haberi geldi. Açıklamayı Malatya Valisi yapıyor; niçin? Cumhurbaşkanlığı, Milli Savunma, İçişleri Bakanlığı’nda oturan birisi var. Aynı şey İdlib’de de olmuştu. Orada da Hatay Valisi yapmıştı. Çünkü hatalarını, kusurları, eksikliklerini biliyorlar.”

‘Allah bilir iki polisle getirmişlerdir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a ‘Açım’ diye seslenen kadının valiliğe çağırılmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Allah bilir iki polisle kadını getirmişlerdir. Koskoca valisin, bari o vatandaşa sen gitseydin” dedi.

CHP lideri, “Erdoğan ‘Çarşamba günü bir müjde vereceğim’ demişti. Açıklama yapmaktan korktular. Devleti yöneten birisi böyle bir açıklama yapmaz. Operasyon gizli yapılır, kimseye haber verilmez. Devletin nasıl yönetileceğini bilmiyorlar” ifadelerini kullandı.

‘Sen-ben kavgası mı bu?’

Kılıçdaroğlu “Şehit var daha cenaze kalkmamış kavga ediyorlar. Sen ben kavgası mı bu?” derken şunları söyledi:

“Şehitlerimiz geldi. Başsağlığı dileklerimiz var. AKP’ye ait troller harekete geçti. Kabahatlerini örtmek için. Mezardan korkan yanından gererken şarkı türkü söyler ya aynen öyle. Bu ülke için hayatlarını veriler onlar. Bu ayrılık, bu korku neden. Farklı bir iklimi Türkiye’ye getirmeye çalışıyorlar. Şehitler üzerinden de ayrıştırmaya çalışıyorlar. Daha defnedilmemiş, yaralar tazeyken bunu sarayın talimatı üzerine yapıyorlar. Ben üzülüyorum, içim acıyor. Şehit var daha cenaze kalkmamış kavga ediyorlar. Sen ben kavgası mı bu?”

“Sandıkla geldiler, sandıkla bunları göndereceğiz. Güle oynaya göndereceğiz. Kimsenin arkasından ‘Asarız, keseriz’ diye konuşmayacağız.”

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!