Konut fiyatlarındaki artış yine rekor kırdı

Konut imarlı arsa ve arazi fiyatlarında artış: Antalya'da son bir yılda yüzde 59, Muğla'da yüzde 53
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Türkiye’de konu fiyatlarındaki artışta yeni bir rekor daha kırıldı. Konut fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2 oranında artış kaydetti.

Türkiye’de konut fiyatlarındaki artış nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2 oranında artış kaydederkenKonut Fiyat Endeksi de bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 32.4, reel olarak da yüzde 13 oranında arttı.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’deki konutların  kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla  hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) (2017=100), 2021 yılı Nisan  ayında bir önceki aya göre yüzde 2.0 oranında artarak 168.8  seviyesinde gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32.4 oranında artan KFE, aynı  dönemde reel olarak yüzde 13.0 oranında artış gösterdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2021 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre,  sırasıyla 1.5, 1.5 ve 1.4 oranlarında artış gözlenmiştir. Endeks  değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 28.6, 29.8 ve 34.3 oranlarında artış  gösterdi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!