‘Kovid-19 kaynaklı bir çok ölüm kardiyovasküler sistemdeki hasarla ilişkili’

‘Kovid-19 kaynaklı bir çok ölüm kardiyovasküler sistemdeki hasarla ilişkili’
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Moskova Gabriçevskiy Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü Klinik Çalışmalar Müdür Yardımcısı Tatyana Rujentsova, Kovid-19 kaynaklı bir çok ölümün kardiyovasküler sistemdeki hasarla ilişkili olduğunu söyledi.

‘Grip ve Akut Solunum Yolu Enfeksiyonları: Tanı, Tedavi ve Önleme’ konulu seminerde konuşan Rujentsova, “Dünyada koronavirüsle ilgili durum düzeliyor. Birçok ülkede ölümlerde düşüş görüyoruz. Ancak aynı zamanda bazı ülkelerde de rakamların oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Çoğu durumda, ölümlerin sadece akciğer hasarıyla değil, tam olarak kardiyovasküler sistem hasarıyla ilişkili olduğunu biliyoruz” dedi.

Çok sayıda Kovid-19 hastasında kardiyovasküler sistemde belirli patolojik değişiklikler ortaya çıktığını belirten uzman, hastaların yüzde 60’ında miyokardda enflamatuar değişiklik belirtileri olduğunu, dörte üçünde kalp ve kan damarlarında bazı patolojik değişiklikler tespit edildiğini kaydetti.

Rujentsova, “Kovid-19 hastalarının yüzde 80’ninden fazlasında elektrokardiyogramlarda bazı önemli değişiklikler var. Kan basıncında artış olan önemli sayıda vaka gördük, ciddi sayıda hasta göğüs ağrısından şikayet ediyor” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!