Kripto para piyasası 1 trilyon doları aştı: 37 bin doların üzerinde

Bitcoin, 35 bin doların üzerine çıkarak rekor tazeledi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Bitcoin’in 37 bin doları aşmasıyla birlikte piyasa değeri 700 milyar doları geçti. Kripto para piyasasının değeriyse 1 trilyon dolar eşiğini aşarak önemli bir kilometre taşını geride bırakmış oldu.

Kripto para piyasasının toplam değeri Perşembe günü ilk kez 1 trilyon doları aştı.

2020’de fiyatını dörde katlayan popüler kripto para Bitcoin 37 bin doları geçerek yeniden rekor kırdı.

Stratejistler söz konusu yükselişin sebeplerine ilişkin spekülatif perakende traderların talebini, trend takip eden quant fonları, varlıklı ve hatta kurumsal yatırımcıları işaret ediyor.

© AFP 2020 / JACK GUEZ
Bitcoin dahil binlerce kripto para ülkeler arası ticarette yaygın olarak kullanılır mı?

Bitcoin, CoinMarketCap verilerine göre Perşembe günü 37,736.46 doları görmesinin ardından TSİ 08.50’de yüzde 6.88 artıda 37,539.72 dolar seviyesinden işlem gördü.

Bloomberg HT’de yer alan habere göre, Bitcoin kripto para piyasasının yaklaşık üçte ikisini oluştururken ikinci sırada gelen Ether’in piyasa hakimiyeti yüzde 14 civarında. Ether bu yıl şimdiden yüzde 62 yükseldi.

Kripto para araştırmacısı Flipside Crypto’ya göre aktif Bitcoin hesapları 2017 sonundan bu yana en yüksek seviyeye yaklaştı ve bu durum uzun vadeli tutan bazılarının satış planladığının sinyali olabilir. Hesapların yüzde 2’sinden azı Bitcoin arzının yüzde 95’in sahip. Dolayısıyla birkaç büyük alım satım işlemi fiyatlar üzerinde etkili olabiliyor.

Bazı traderlar yükselişle ilgili olarak JPMorgan Chase & Co.’nun 146 bin dolarlık uzun vadeli fiyat tahminini işaret ediyorlar. Bazı traderlar ise ABD’de daha az volatil bir kripto para sınıfının bankalar tarafından ödemelerde kullanılmasına izin verilmesinin altını çiziyor.

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!