Küba gıda ve ilaç üzerindeki gümrük kısıtlamalarını kaldırdı

Küba'da hükümet karşıtı eylemler: Protestocular ABD bayrağıyla yürüdü
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Küba’da bir süredir eylemler devam ederken, hükümet de gıda ve ilaçlar üzerindeki gümrük kısıtlamalarını kaldırdığını açıkladı.

Küba’da hükümet, ülkeye gelen yolcuların gümrük ücreti ödemeden yiyecek, ilaç ve diğer temel malzemeleri getirebileceklerini duyurdu.

Karar, başbakan Manuel Marrero tarafından cumhurbaşkanı Miguel Diaz-Canel ile birlikte televizyonda yayınlanan bir konuşmada açıklandı.

Marrero, kararla ilgili olarak “Birçok gezgin tarafından yapılan bir talepti ve bu kararı almak gerekliydi” ifadelerini kullandı.

Karikatür
© Sputnik / Vitaliy Podvitskiy
Miami Belediye Başkanı’ndan ‘Küba bombalansın’ çağrısı

Küba yasalarına göre, ülkeye gelen yolcular 10 kiloya kadar vergiden muaf ilaç getirebiliyorlar. Bunun yanında, yine sınırlı miktarda yiyecek ve kişisel hijyen eşyasına gümrük vergisini ödemeleri koşuluyla izin veriliyor

Marrero, bu limitlerin ve vergilerin Pazartesi gününden itibaren kaldırılacağını söyledi.

Küba ekonomisi, modern tarihin en uzun ambargosu olarak kabul edilen ABD ambargosu devam ederken Trump’ın hamleleri nedeniyle daha da kötüleşti. 

Bu politikalar ayrıca, Başkan Joe Biden yönetimi tarafından incelenmeye devam ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Diaz-Canel ise, programda yaptığı konuşmada eylemlerde ABD’nin rolüne dikkat çekerken, ilk kez hükümet eksikliklerinin ol oynadığını kabul etti.

“Kargaşalardan deneyim kazanmalıyız” diyen Diaz-Canel, “Harekete geçmek, üstesinden gelmek ve tekrarlarından kaçınmak için sorunlarımızın eleştirel bir analizini yapmalıyız” dedi.

Kübalılar arasında ‘barış, uyum ve saygı’ çağrısında bulunan Bakan, “Belki de bu tür olaylardan kafası karışmış, kötü muamele görmüş birinden özür dilemek gerekecek” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!