Libya’daki gizli pazarlığı ortaya çıkaran mektup | Video

Libya'daki gizli pazarlığı ortaya çıkaran mektup | Video
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

HAFTER BAE’DEN MİLİS GÜCÜ İSTEDİ

Siyasi çözüm için çabaların sürdüğü Libya’da Hafter’in Birleşik Arap Emirlikleri’nden milis takviyesi istediği belirtildi.

BAE, SUDAN’DAKİ KOMUTANDAN 2 TUGAY İSTEDİ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, BAE’li yetkililer Hartum’da Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri Komutanı Muhammed Hamdan Dagalo ile görüştü. Birleşik Arap Emirlikleri heyeti güçlerini Libya’ya göndermesi karşılığında Dagalo’ya mali ve askeri destek sözü verirken, Dagalo’nun da Libya’ya iki tugay asker göndermeyi kabul ettiği açıklandı.

Dagalo’nun söz konusu talebi karşılamak için Güney Darfur Bölge Başkanlığı’na 23 Ekim’de talimat vererek bin 200 asker hazırlanmasını istediği belirlendi. 6 Kasım’da yazılan mektupta Hafter’e bağlı güçler ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin askeri tertibat, güvenlik ve mali konularda sağlamış olduğu anlaşma temel alınarak hazırlanan bin 200 kişilik milis grubun Niyala kampından Cufra üssüne gönderilmek için hazır olduğu bilgisi yer aldı.

Güvenlik kaynakları Dagalo’nun özellikle Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile olan yakın ilişkileriyle tanındığına dikkat çekerek, Dagalo’ya bağlı birliklerin daha önce de Yemen’de gerçekleştirilen kararlılık fırtınası operasyonuna katılarak husilere karşı savaştığını belirtti.

Libya’nın güneyindeki aşiretlerin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin yanında yer alacağını açıklamasından sonra Ubari kentinde ordu karargahına saldırı düzenlendiğini hatırlatan kaynaklar, bu saldırının Hafter’e katılmak üzere gönderilen Sudanlı milislerce yapılmış olabileceği değerlendirmesinde de bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!