Market hisselerinde ‘tam kapanma’ yükselişi

Zincir marketler için 7 kritik düzenleme yolda
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Gıda perakendecisi şirketlerin hisseleri, ‘tam kapanma’ kararını takip eden ilk işlem gününü hızlı yükselişle başladı

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ‘tam kapanma’ kararı, market hisselerinde yükseliş getirdi.

Bloomberg’in haberine göre BIST 100 endeksi güne yüzde 0.62 artışla başlarken, gıda ve perakende endekslerinde yükseliş yüzde 3’ü buldu. Hisselere bakıldığında açılışta BİM yüzde 3.5; Şok yüzde 3.4; Migros hisseleri ise yüzde 2.8 yükseldi.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve engelliler haricinde araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

Belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacak.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!