Meksika, Sputnik V aşısını şişelemeyi ve paketlemeyi planlıyor

Meksika, Sputnik V aşısını şişelemeyi ve paketlemeyi planlıyor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, Meksikalı Birmex şirketinin Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile birlikte Rus koronavirüs aşısı Sputnik V’nin Meksika’da şişeleme ve paketleme sürecinin organizasyonu üzerinde çalıştığını bildirdi.

Rus medyasına konuşan Meksika Dışişleri Bakanı Ebrard, “Bugün Birmex, aşının Meksika’da şişeleme ve paketlemesini gerçekleştirebilmek için Rus kurumlaryla birlikte çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Ülkesinin, Sputnik V sevkiyatını organize etmek için başta RDIF olmak üzere Rus kurumlarıyla yakın ilişkiler kurduğunu dile getiren Meksikalı bakan, ancak iş birliğinin aşı sevkiyatının ötesine çıktığını belirterek, “Halihazırda Birmex şirketi yeniden yapılandırılıyor, aşı geliştirme ve üretme fonksiyonuna geri dönüyor. Rusya, RDIF ve bilimsel örgütlerin katılımı sayesinde bu süreçte önemli rol oynuyor” dedi.

Rusya ile sağlık alanında iş birliğinin önümüzdeki yıllarda sürdürülmesi ve genişletilmesi gerektiğini kaydeden Ebrard, “Bu yeni koşullar hayatımıza girdi ve uzun süre kalacak, bu yüzden görevimiz, halkımız korumak için gereken bilimsel ve teknolojik kalkınma fırsatlarını sağlamak. Birlikte çalışmak çok istiyoruz ve bu fırsatı değerlendirmeyi umuyoruz” diye ekledi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!