Meksika’ya Pfizer tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının ilk sevkiyatı ulaştı

Meksika'ya Pfizer tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının ilk sevkiyatı ulaştı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Amerikan ilaç şirketi Pfizer’ın geliştirdiği Kovid-19 aşısının ilk sevkiyatı Meksika’daki Juarez Uluslararası Havaalanı’na ulaştı.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, yaptığı açıklamada, aşının ülkeye ulaşmasından ötürü memnuniyetini dile getirerek, “Bugün salgın için sonun başlangıcıdır, hayatımızın tamamen değişmesine neden olan virüsü artık yenebileceğimizi açıkça söyleyebilirim. Bu yüzden umutluyuz ve çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Latin Amerika kıtasında Kovid-19 aşısının ilk kez Meksika’ya geldiğine işaret eden Ebrard, 2020-2021 yıllarında 116 milyon Meksikalının ücretsiz aşılanacağını söyledi.

▶️ «Hoy es el principio del fin de esa pandemia. Hoy podemos ver claramente que los vamos a derrotar, a esos virus que han venido a transformar nuestras vidas. Y por eso decimos que tenemos esperanza y estamos hoy muy contentos» @m_ebrard, secretario de @SRE_mx. pic.twitter.com/KF6go5IkNM

— Relaciones Exteriores (@SRE_mx) December 23, 2020

Ebrard, amaçlarının 200 milyon doz aşı satın almak olduğunu belirterek önceliğin sağlık çalışanlarına ve Kovid-19 hastalarına tanınacağını kaydetti.

© Sputnik / Кирилл Брага
Arjantinli yetkililer Sputnik V aşısının kullanımına onay verdi

Ülkede aşılamalara yarından itibaren başlanması beklenirken Meksika’ya bir sonraki aşı sevkiyatının ise gelecek hafta gerçekleşmesi bekleniyor.

Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador da açıklamasında, aşının gelmesinin Meksika için iyi bir haber olduğunu ancak ülkede aşı yaptırmanın zorunlu olmayacağını bildirdi.

Ülkede 1 milyon 338 bin 426 kişi virüse yakalanırken 119 bin 495 kişi yaşamını yitirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!