‘Messi’nin kalmasını istiyoruz’ diyen Barcelona Başkanı: Ama sözleşme imzalayarak kulübün 50 yılını tehlikeye atamayız

IFFHS'ye göre son 10 yılın en iyi futbolcusu Lionel Messi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Arjantinli Lionel Messi ile İspanya’nın Barcelona kulübünün yaklaşık 20 yıllık beraberliğinin sona ereceğinin netleşmesi futbol dünyasında şok etkisi yaratırken, ilkin kulübün web sitesinden ‘mali ve yapısal engeller nedeniyle yeni sözleşme imzalanamadığı’ açıklaması yapıldı, ardından kulüp başkanı basın toplantısı düzenledi. 

Barcelona FC Başkanı Joan Laporta, selefinden enkaz devraldıklarını ve ‘uzaylı’ süper starın ayrılmasından önceki yönetimin yanlış icraatlarını sorumlu olduğunu savundu.

Barça Başkanı, Lionel Messi’nin Camp Nou’da kalmasını futbolcu kadar kendilerinin de istediğini, ancak İspanya futbol ligi La Liga’nın koyduğu kurallar uyarınca maaş koşulları bakımından marjları olmadığı için Messi ile yeniden sözleşme imzalayamadıklarını söyledi. 

‘TV yayın haklarını 50 yıl boyunca etkiler’

La Liga kurallarının daha esnek olması gerektiği, ama kendilerinin kurallara uymak zorunluluğu bulunduğunu anlatan Laporta, bu şartlar altında ‘yeni sözleşmenin mali açıdan büyük riskler taşıyacağını, hem mali fair play kurallarına uyup hem de Messi ile imzalamaları halinde Barcelona’nın TV yayın haklarının 50 yıl boyunca etkileneceğini’ sıraladı.

🗣 “It’s an operation that puts at risk the club for the next 50 years.”

Barcelona president Joan Laporta explains the situation that has seen Lionel Messi depart from the club pic.twitter.com/sMuIdHKwKz

— Football Daily (@footballdaily) August 6, 2021

‘Kulübün haklarını ipotek edemem’

Barcelona FC Başkanı, “Messi ile imzalamak için kulübün televizyon yayın haklarını 50 yıl etkileyecek bir sözleşmeyi kabul etmek lazım. Bu, kulübü 50 yıl boyunca riske atacak bir operasyon olur. Ben kulübü 50 yıl etkileyecek bir karar alamam. Kimse için kulübün haklarını ipotek edemem. Biz 122 yıllık tarihi olan bir kurumuz” açıklamasını getirdi. 

‘Kulüp her şeyin ve herkesin üstündedir’

“Bu kulüp 100 yaşından büyüktür, her şeyin ve herkesin üstündedir, tüm zamanların en büyük oyuncusunun bile. Kulübün önemi, oyuncuları, hocaları ve başkanları geçer” vurgusunu yapan Laporta, “Bizim için yaptığı her şey için [Leo]’ya her zaman müteşekkiriz” diye ekledi.

“I am not prepared to mortgage the club’s rights for anyone”

Barcelona president Joan Laporta suggests that he would have needed to mortgage the club for 50 YEARS in order to re-sign Lionel Messi pic.twitter.com/gDd8hLGRqr

— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball) August 6, 2021

Yeni dönem mesajı

‘Barça’nın Messi olmasa bile maaş sınırına geldiğini, Arjantinli süper starla yeniden sözleşme imzalamanın kulübün kazandığından daha fazlasını harcaması anlamına geldiğini’ aktaran başkan, ‘artık kulüp için yeni bir dönemin başlamasını ve Messi’siz mücadele vermenin çıtayı daha yükseltecek olmasından ötürü diğer futbolcuların daha motive olmasını umduğunu’ dile getirdi. ‘Arjantinlinin takımda kalma şansı olup olmadığı’ sorulduğunda, ‘sahte umut yaymak istemediğini’ söyledi.

Diario Sport’a göre kendisinin önceki sözleşmesinden yüzde 50’lik ücret indirimini kabul etmesine rağmen, Barça’nın kendisiyle yeniden imzalayamaması, Messi’de ‘duygusal yıkım’ yarattı.

Thank you, Leo. pic.twitter.com/cdS9xWe8Me

— FC Barcelona (@FCBarcelona) August 5, 2021

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!