Metin Lokumcu davası: Görüntüler ilk kez ortaya çıktı, mahkeme görevsizlik kararı verdi

Metin Lokumcu davası: Görüntüler ilk kez ortaya çıktı, mahkeme görevsizlik kararı verdi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı sırasında Hopa ziyareti öncesinde polisin sıktığı biber gazı sonucu yaşamını yitiren öğretmen Metin Lokumcu davasında karar verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde Hopa’ya yaptığı ziyaret sırasında polisin attığı gaz bombası sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Metin Lokumcu davasının ikinci duruşması, Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Birgün gazetesinin haberine göre tanıkların dinlendiği davada, Lokumcu’nun ölümüne ilişkin ilk kez ortaya çıkan görüntüler de tartışıldı. Mahkeme heyeti, mahkemenin görevsizliği ile TCK 87/4 hükmü uyarınca dosyanın görevli Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine hükmetti.

Görüntülerden birinde, polisin müdahalesi sırasında bir polis amirinin “Gebert lan gebert, vur şuna adam gibi vur” dediği duyuluyor.

Davanın ikinci duruşmasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, TİP Milletvekili Barış Atay, CHP eski milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, CHP’li Sevgi Kılıç, CHP Disiplin Kurulu Üyesi Doğuşcan Aydın Aygün, SOL Parti’den Alper Taş, Hopa, Rize ve Trabzon emek ve demokrasi platformları ile İzmir, Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Antep ve Batman Barosu avukatları da takip etti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!