Milli maç sebebiyle Azerbaycan’a uçak biletleri tükendi

Milli maç sebebiyle Azerbaycan'a uçak biletleri tükendi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) heyecanı Azerbaycan uçuşlarına ilgiyi artırırken, Türkiye’nin iki maçını oynayacağı Bakü şehri için uçak bileti aramalarında 5 kat, bilet fiyatlarında ise yüzde 130’a varan artış yaşandı.

Seyahat sitesi Enuygun’dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı oyuncularını yalnız bırakmak istemeyenler, Bakü uçak biletlerine büyük ilgi gösterdi.

Firmanın verilerine göre, şampiyonada Türkiye’nin ilk turda Galler ve İsviçre ile Bakü’de oynayacağı maçlar öncesinde Azerbaycan uçak bileti fiyatlarında yüzde 130’lara varan artış oldu.

Açıklamada Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin gruptaki iki maçını oynayacağı Bakü şehri uçak biletlerine ilginin büyük olduğunu belirten firma seyahat analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, “Millilerimiz gruptaki diğer maçlarında 16 Haziran’da Galler ve 20 Haziran’da İsviçre ile Azerbaycan’ın Bakü şehrinde oynayacak. Her iki maçın yapılacağı tarihler arasında Bakü uçak biletlerine büyük ilgi var. Haziran ayında Azerbaycan uçak bileti aramaları 5 kat artarken, bu tarihler arasında ortalama 850 TL olan bilet fiyatları 2.098 TL’ye kadar yükseldi” ifadelerini kullandı.

‘Pasaportsuz, kimlik kartıyla gidilebilir’

Hollandalı hakem Danny Makkelie
© AFP 2021 / Olaf Kraak
EURO 2020’deki Türkiye-İtalya maçına Hollandalı hakem

Azerbaycan’a Türkiye vatandaşlarının pasaportsuz, çipli kimlik kartlarıyla seyahat edebileceğini hatırlatan Hacıbayramoğlu, “Azerbaycan’a havayoluyla yani Bakü üzerinden pasaport olmadan çipli kimlik kartıyla seyahat edilebilir. Futbol coşkusu ve komşu ülkeyi keşfederek yurt dışı seyahatini pasaportsuz yapma imkanı Bakü’ye ilgiyi arttırdı. Pasaportsuz seyahat fırsatı nedeniyle önümüzdeki aylarda da Azerbaycan seyahatlerindeki artışın sürmesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Bakü’de oynanacak maçlarda yüzde 50 kapasite ile seyirci alınacağı açıklanmıştı. Azerbaycan’a gitmek isteyen Türkiye vatandaşları, 72 saat öncesinde alınmış negatif PCR testiyle pasaportsuz yeni çipli kimlik kartıyla seyahat edebiliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!