Moldova’da Sputnik V ile aşılama süreci başladı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhan: Sputnik V aşısı ile 25 milyon vatandaşın aşı ihtiyacı karşılanacak
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Moldova Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sekreteri İgor Kurov, ülkede Sputnik V aşısıyla yeni tip koronavirüse karşı aşılama sürecinin başladığını açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen Kurov, Moldova‘da Rus Sputnik V aşısının kullanıldığı aşılama sürecine ilişkin bilgi verdi.

Cuma akşamı Moldova’ya Sputnik V’nin ikinci bileşeninden 71 bin doz ulaştığını belirten Kurov, bunların 31 bininin hemen Transdinyester’e gönderildiğini ifade etti.

Geri kalan aşıların ülke geneline dağıtıldığını söyleyen Kurov, bugün itibarıyla aşılama merkezlerinde Rus aşısının kullanılmaya başladığını kaydetti.

Moldova’da mart sonunda Pfizer aşısıyla aşılama süreci başlatılmıştı.

Sputnik V
© Sputnik
Moldova’dan Rusya’ya Sputnik V aşı tedariki için teşekkür

Sputnik V aşısının ilk partisi Moldova’ya 24 Nisan’da ulaşmıştı.

Dünyanın ilk tescil edilen koronavirüs aşısı olan Sputnik V, Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi‘nde geliştirildi. Uygulandığı kişilerde uzun vadede herhangi bir olumsuz etki oluşturmayan Sputnik V aşısı, iyi çalışılmış ve güvenli olduğu kanıtlanmış bir insan adenovirüs vektör tabanına dayanıyor.

Dünyanın en saygın tıp dergisi The Lancet, faz 3 klinik testlerinin sonuçlarına göre Sputnik V aşısının etkinliğinin yüzde 91.6 olarak teyit edildiği bir makale yayınlamıştı. Makalede Sputnik V aşısının şiddetli Kovid-19’a karşı tam koruma sağladığı vurgulanmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!