Monero Xmr Nedir? Nasıl Alınır? Monero Cüzdanı Ne İşe Yarar? Bankadan Satın Alınabilir Mi?

Monero Xmr Nedir? Nasıl Alınır? Monero Cüzdanı Ne İşe Yarar? Bankadan Satın Alınabilir Mi?
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Monero XMR Nedir?

Monero 18 Nisan 2014’te piyasaya sürüldüğünde tam anonimlik kavramı hala tartışmalıydı. Proje, Monero blok zincirinin yerel dijital para birimi olan XMR token tarafından desteklenen opak bir blok zincirine dayanıyor.
Monero projesi, sadece 3’ü bilinen bir kimliğe sahip olan 7 geliştiriciden oluşan bir ekip tarafından geliştirilmiştir.

Monero (XMR), onu dünyadaki izlenmesi en zor para birimlerinden biri yapan belirli özelliklere sahip bir kripto para birimidir. Son 10 yılda geliştirilen binlerce kripto para birimi arasında Monero (XMR) işlemlerinizi anonimleştirme yeteneği ile öne çıkıyor. Aslında, bu gizlilik odaklı para birimi, örneğin Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto para birimlerinin aksine, gizli ve izlenemeyen işlemleri garanti eder.

Monero’nun belirtilen amacı, her şeyden önce, hem satın alma hem de satış için kullanıcılarının gizliliğine saygı duymaktır. Bir den doğan sabit çatal Bytecoin cryptocurrency arasında Monero edilebilir bir para birimi mayınlı, başka bir deyişle, kısa sürede tüm, para yeni birimler oluşturmak mümkündür.

Bir diğer nokta, Monero, Bitcoin gibi diğer rakiplerin geliştirme açısından dayatılan belirli sınırlara tabi olduğu, kodu daha iyi ölçeklenebilirliğe izin veren, gelişen bir para birimidir .
İşlemlerde anonimlik önerisine paralel olarak, platform, örneğin aynı jetonu iki kez harcama girişimlerine karşı ( İngilizce ” çift ​​harcama “) gelişmiş güvenlik sunar.

Monero Nasıl Alınır?

Monero, merkez bankaları ve hükümet düzenleyici kurumlar gibi kontrol güçlerinden bağımsız olarak çalışan bir para birimi olarak tasarlandı. İtibari para birimlerinin en büyük eleştirilerinden biri, yaratımlarının ve değerlemelerinin temelinin şeffaflıktan yoksun olmasıdır. Monero bugün değerini, arz ve talebin piyasa güçlerinden ve küresel ekonomideki diğer faktörlerden almaktadır.

Çoğu kripto para birimi gibi, Monero da kaydileştirilmiş ödemeler yapmak ve almak için bir değişim aracı olarak kullanılabilir.

Monero, blockchain teknolojisinin doğuştan gelen özelliklerini yeniden kullanarak, işlemlerin gerekli yetkilendirme olmadan ve geri döndürülemez olan işlemlerin gerçekleştirilmesine izin verir. Monero, sahip olduğunuz çok yüksek gizlilik seviyesiyle ayırt edilir. Şirketlere kayıt yaptırarak alım satım işlerinizi yürütebilirsiniz.

Monero şu şekilde de kullanılabilir:

Mal ve hizmetlerin ödenmesi için bir değişim aracı olarak

Dijital ürünlerin ticaretine izin veren dijital para piyasalarında

Anında ödemelere izin veren dijital cüzdanlara entegre edilmiştir.

Monero Cüzdanı Ne İşe Yarar?

Monero (XMR ) , işlemlerinize maksimum düzeyde gizlilik sağlamak olan kriptografik bir para birimi olan “gizlilik parasıdır”. Bu özellikten tam olarak yararlanmak için XMR’lerinizi uyumlu bir cüzdana veya kripto para cüzdanına aktarmanız gerekir.

Kişisel XMRs üzerinde mevcut blockchain yana yapılan tüm işlemleri listeleyen bir ağdır, para biriminin oluşturulması onlar kullanmaktır ait olduğunu ve kanıtlamanın tek yolu özel anahtarı imzalamak için onlarla ilişkili senin işlemler. Bu özel anahtar diğer kullanıcılardan ve aynı zamanda kötü amaçlı yazılımlardan ve sitelerden kesinlikle korunmalıdır. Bu, bir Monero cüzdanının rolüdür.

Bir kripto para cüzdanı, kripto para birimlerinize, bu durumda XMR tokenlerinize erişiminizi garanti etmek için özel anahtarınızı kaydedebileceğiniz herhangi bir ortam, fiziksel veya dijital anlamına gelir.

Bir cüzdan kullanmak her koşulda XMR’lerinize erişmenizi sağlar. İyi bir cüzdan seçerek özel anahtarınızı güvende tutabilirsiniz. Ek olarak, kripto para cüzdanınıza aktarıldıktan sonra mükemmel bir şekilde anonim hale getirilecek ve size tamamen gizli işlemler gerçekleştirme imkanı verecektir.

Bankadan Satın Alınabilir mi?

Kraken gibi bir Monero borsasından doğrudan satın alabiliyorsanız, Monero satın alma ile ilgili ücretler genellikle daha düşük olacaktır. Büyük alımlar için bir değişim kullanmanızı öneririz. Bir borsaya para göndermek ve borsada kimliğinizin doğrulanması birkaç gün sürebilir.

Fiyat düşüşünden yararlanmak için Monero satın almak için acele ediyorsanız ve Bitcoin’i daha hızlı alabiliyorsanız, önce Bitcoin satın almayı ve ardından Bitcoin’inizi anında Monero’ya dönüştürmeyi tercih edebilirsiniz.

EUR SEPA, USD / EUR Banka Havalesi, USD / GBP SEPA ve SWIFT, JPY / CAD Banka mevduatı yoluyla Kraken Borsası Borsası üzerinden alım satım yapabilirsiniz.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!