Myanmar’daki darbe karşıtı gösterilerde bir kişi daha vuruldu: Ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi

Myanmar'daki darbe karşıtı gösterilerde bir kişi daha vuruldu: Ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Myanmar’da devam eden darbe karşıtı gösterilerde bir kadının daha güvenlik güçlerince vurularak öldürüldüğü öğrenildi. Ülke genelinde devam eden protestolarda, ölen vatandaşların sayısı 7’ye yükseldi.

Myanmar’da 1 Şubat’ta gerçekleşen ve ülke lideri Aung San Suu Çii, Devlet Başkanı Win Myint ve diğer üst düzey isimlerin gözaltına alındığı askeri darbeye karşı protestolar sürüyor. 

Myanmar
© REUTERS
Myanmar’daki darbe karşı protestolarda en az 27 gözaltı

Ülkenin BM elçisinin darbeyi durdurmak için ‘gerekli her yolu kullanmak üzere’ Birleşmiş Milletler’e çağrıda bulunmasının ardından, ülkedeki güvenlik güçleri de eylemcilere yönelik tedbirlerini sıkılaştırmıştı. 

Güvenlik güçlerinin içlerinde gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı belirtilirken, yerel basın kuruluşları tarafından Monwya kasabasında bir kadının ise vurularak öldürüldüğü iddia edildi. 

Böylelikle, protestolarda ölen vatandaşların sayısı 7’ye yükseldi.

Devrik Myanmar lideri Aung San Suu Çii’nin ise nerede olduğu hala bilinmiyor. Bazı bağımsız yerel basın kuruluşlarına göre, ev hapsinde tutulduğu belirtilen Suu Çii, buradan alınarak açıklanmayan bir yere götürüldü.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!