NASA, Perseverance’ın Mars’a iniş anına ait yeni görüntü yayınladı

NASA, Perseverance'ın Mars'a iniş anına ait yeni görüntü yayınladı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Mars’a yolladığı yeni nesil uzay aracı Perseverance’ın iniş anına ait yeni bir görüntü paylaştı.

NASA‘nın Mars‘a gönderdiği uzay aracı Perseverance, yüzeydeki çalışmalarını sürdürüyor. Perseverance’in Mars yüzeyine iniş anına ait yeni bir görüntü yayınlandı.

NASA’nın uzay aracının ağzıyla yaptığı açıklamada, “İnişimi yapmak için kullandığım fotoğraflara bakıyorsunuz. Bu şekilde hızlı bir şekilde yönümü buldum ve inmeden önceki son 3 dakika içinde en güvenli hedefi seçtim” ifadeleri kullanıldı.

You’re looking at the real deal images I used to make my pinpoint landing. This is how I quickly got my bearings and picked the safest target in the last three minutes before touchdown. How it works: https://t.co/Q1dBl8ZH8x pic.twitter.com/HK6uuKbLcQ

— NASA’s Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) March 11, 2021

Mars'ta mikrobiyolojik yaşam izleri arayan Perseverance, topladığı kaya örneklerini küçük tüplere doldurup krater zeminine bırakacak. Bunlar daha sonra başka bir görevde indirilecek araçla toplanarak Dünya'ya getirilecek
© REUTERS / NASA/JPL-Caltech
NASA’nın Perseverance keşif aracının Mars’ta çektiği görüntüler

8

Perseverance’in 1 Mars yılı (yaklaşık 1 Dünya yılı) boyunca toplayacağı 500 gram kaya ve toprak örneğini Dünya’ya getirmesi planlanıyor. Uydu görüntülerinden 3.5 milyar yıl önce eski bir göl olduğu düşünülen ve Jezerk Crater adı verilen bölgeye gönderilen Perseverance, Mars’ta geçmiş mikrobiyal yaşamın potansiyel kanıtı üzerine keşfe başlarken, karbondioksit açısından zengin Mars atmosferinin unsurlarını gelecekteki astronotlar için oksijen üretmesi üzerine bir deney yapması planlanıyor.

NASA, Perseverance’ı Mars’taki potansiyel yaşam izlerini araştırmak ve Mars’a insanlı yolculuğun yollarını bulmak için 30 Temmuz 2020’de ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu’ndan uzaya fırlatmıştı. Uzay aracı, 19 Şubat’ta Mars’a başarılı şekilde iniş yapmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!