NASA ve SpaceX astronotlarının Dünya’ya inişi 1 Mayıs’a ertelendi

NASA ve SpaceX astronotlarının Dünya'ya inişi 1 Mayıs’a ertelendi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve SpaceX, Atlantik okyanusunda yer alan iniş pistinin bulunduğu bölgede hava şartlarının kötü olması nedeniyle NASA’nın Crew-1 görevindeki 4 astronotun Dünya’ya inişini 1 Mayıs tarihine erteleme kararı aldı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve dünyaca ünlü girişimci Elon Musk’ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in NASA için ilk kez gerçekleştirdiği Crew-1 uzay görevi kapsamında 4 astronot, 15 Nisan tarihinde Falcon 9 roketi ile Florida’dan Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) fırlatılmıştı.

Fırlatmanın ardından 1 gün sonra ISS’e varan Mike Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker ve Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) astronotu Soichi Noguchi’in yer aldığı Crew-1 astronotlarının ise bugün Dünya’ya geri dönmesi planlanıyordu.

NASA tarafından yapılan açıklamada, NASA ve SpaceX’in Atlantik okyanusunda yer alan iniş pistinin bulunduğu bölgede hava şartlarının kötü olması nedeniyle NASA’nın Crew-1 görevindeki 4 astronotun Dünya’ya inişini 1 Mayıs tarihine erteleme kararı aldığını duyurdu.

NASA’nın açıklamasında, “NASA ve SpaceX, şu anda kurtarma kriterlerinin üzerinde rüzgar hızlarının görüldüğü Florida kıyılarındaki iniş bölgelerindeki tahmini hava koşullarının gözden geçirilmesinin ardından Crew-1’in ayrılma ve inişinin 28 Nisan Çarşamba gününden sonrasına ertelenmesi için anlaştı” ifadelerine yer verildi.

İniş tarihinin 1 Mayıs’a ertelendiğini ve iniş gününe kadar hava koşullarının takip edileceğini belirten NASA, “Ekipler, cuma günü planlanan ayrılma öncesinde su inişi için hava koşullarını takip etmeye devam edecekler” açıklamasında bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!