Nokia, çalışanlarına haftada üç gün uzaktan çalışma izni verdi

Nokia, çalışanlarına haftada üç gün uzaktan çalışma izni verdi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Nokia, hali hazırda devam eden evden çalışma politikasının Aralık ayında sona ermesinin ardından Ocak ayından itibaren haftada üç güne kadar uzaktan çalışmayı seçebileceklerini söyledi.

Finlandiya merkezli telekomünikasyon şirketi Nokia, Ocak ayından itibaren çalışanlarının haftanın 3 günü evden çalışmasına izin verdiklerini açıkladı. 

Şirketin hali hazırda devam eden evden çalışma politikasının, Aralık ayında sona ermesi bekleniyordu.

‘Sonuçlar eski çalışma yöntemine geri dönmeyecek kadar iyi oldu’

Nokia CEO’su Pekka Lundmark tarafından yapılan açıklamada, “Salgın, kurumları değişmeye zorladı ve teknoloji insanlara yenilik yapmalarını sağlayan araçlar verdi. Çoğu durumda, sonuçlar eski çalışma yöntemine geri dönmeyecek kadar iyi oldu” ifadelerini kullandı. 

© AA
Araştırma: Evden çalışanların yüzde 62’si mutlu

Dünya çapında 130 ülkede yaklaşık 92 bin çalışanı olan şirketin, Mart ayında ‘maliyetleri azaltmak ve araştırmaya daha fazla yatırım yapmak için’ iki yıl içinde 10 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığını söyledi.

Nokia ayıca, çalışma alanlarına daha az alan ayıracak şekilde, ofislerinin yüzde 70’ini ekip çalışmasına ve toplantılara ayıracak şekilde yeniden tasarlamayı planlıyor.

Dallas, Singapur ve Budapeşte’deki ofislerini yeniden yapılandıran şirketin, yıl sonuna kadar daha fazla ofisi dönüştürmesi bekleniyor. 

Öte yandan, Renault ve Stellantis gibi şirketler de, çalışanlarına haftada üç güne kadar evden çalışmalarına izin veren yeni düzenlemelerde bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!