Online Psikolog Hizmeti

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Yaşadığımız yeni çağda artık psikolog desteği birçok bireyin ihtiyaç duyduğu bir süreçtir. Eski dönemlerde farklı bir gözle bakılan terapi çalışmaları günümüzde insanların daha mutlu ve huzurlu bir ruh haline sahip olabilmesi için oldukça normal bir süreç olarak ele alınmaktadır. Bundan dolayı her geçen gün, her yaş grubundan bireylerin terapi uygulamalarına katılımlarında artış yaşanmaktadır.

Sizlerde daha önce hiç tedavi görmediyseniz, terapi fikri ilk başta göz korkutucu olabilir. Bir terapiye katılım sizleri huzursuz edebilir veya utandırabilir. Ancak bu tür olumsuz düşünceler son yıllarda etkin terapi yöntemleri ve başarılı psikologların da desteği ile hayli azalmıştır. Psikolojik danışmanlık, bir kişinin yaşam kalitesini yükseltebilir. Online psikolog hizmeti tüm bireysel ve ailesel sorunların çözümü aşamasında büyük fayda sağlamaktadır.

Online Terapi Geleneksel Terapi Kadar Etkilidir

Araştırmalar, online terapinin birçok psikolojik sorun için fizik tedavi kadar etkili olduğunu göstermektedir. Belirli bir çalışma, depresyon tedavisi için bilişsel davranışçı terapinin, çevrimiçi terapi sırasında fizik tedavi kadar etkili olduğunu göstermiştir. Ayrıca, diğer çalışmalar, bilişsel davranışçı terapinin panik bozukluğu ve sosyal anksiyete bozukluğu tedavisinde çevrimiçi terapi ve fizik tedavi kadar etkili olduğunu göstermektedir. Başka bir çalışma, çevrimiçi terapinin kumar bağımlılığının şiddetini azaltmada son derece etkili olduğunu göstermektedir.

Kırsal kesimde yaşayan insanlara, bulundukları bölgede tam psikolojik danışmanlık hizmeti verecek bir yer olmadığı için erişim zor olabilir.  Çok yoğun bir programda arabayla veya başka bir yere uzun yolculuklar yapmak, insanları terapinin yüküne boğabilir. Güvenilir bir internet bağlantınız varsa, online psikolojik danışmanlık, tedaviye kolay ve hızlı bir şekilde erişmenize yardımcı olacaktır.

Fiziksel Engelliler İçin Çok Erişilebilir

Online psikolojik danışmanlık, engelli veya eve kapanık kişilerin işini kolaylaştırmaktadır.Akıl sağlığı tedavisine erişirken hareketlilik büyük bir sorun olabilir. Bu nedenle online psikolog danışanların evlerinde veya hareket halindeyken kolayca ulaşabilmeleri büyük bir avantajdır.

Elverişli ve Ödenebilir

Çevrimiçi danışmanlık genellikle kolay ve uygun maliyetlidir. Terapi seanslarına evinizin rahatlığında ulaşabildiğiniz için size en uygun zamanlarda terapi seansları alabilirsiniz. Online terapi için Terappin sitesinden hizmet alabilirsiniz.

Tedavi Ulaşabilir Olmaya Daha Uygundur

İnternet, psikolojik sorunların tedavisini çok daha erişilebilir hale getirdi. Birçok kişi, fiziksel sağlık sorunlarını arkadaşlarına veya ailesine kolayca anlatabilir. Ancak zihinsel ve psikolojik sağlığı ile ilgili endişeleri ve düşünceleri söz konusu olduğunda tereddüt edebilir. Bunun hakkında konuşmak kolay olmayabilir. Online psikolojik danışma hizmetleri, psikolojik sorunlarla ilgili tereddüt duygusundan kurtulmanız için en iyi seçenek olabilir.  Akıl sağlığınızın son derece iyi ve güçlü olduğuna ikna olsanız bile, çevrimiçi danışmanlık zihinsel olarak daha güçlü ve sağlıklı hissetmenize yardımcı olabilir.

Çevrimiçi Psikolog Hizmetini Kimler Kullanıyor?

Çevrimiçi psikolojik danışmanlığın avantajı, geçerli ve herkes için aynı olmasıdır. Çevrimiçi terapi ile problemlerinizle nasıl başa çıkacağınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Bu nedenle çevrimiçi psikiyatri hizmeti herkes için kullanılabilir ve uygundur. Psikolojik bir sorunu olan herkes çevrimiçi psikolojik danışmadan yararlanabilir. Bir dizi yaygın bozukluk ve koşul, çevrimiçi bir psikolog kullanmanın nedenleri olabilir. Online psikolog hizmetimizle tedavi edinilen durumlar:

  • İlişki sorunları
  • Cinsel istismar
  • Uyku bozuklukları
  • Uyum bozuklukları
  • Anksiyete bozuklukları
  • Kronik ağrı ve hastalık
  • Çift veya evlilik sorunlar
  • Depresyon
  • Yeme bozuklukları
  • Strese bağlı bozukluklar
  • Madde kullanım bozukluğu
  • Kilo kontrolü
  • Yas ve ölüm
  • Tıbbi sorunlar
  • Duygu durum bozuklukları

Travma Sonrası Stres Bozukluğu

Psikolojik danışmanlığın avantajlarından biri de yetişkin psikolojisi ve çocuk psikolojisi gibi alanlarda hizmet veriyor, çünkü bağımlılık tedavisi gibi kategorilerde iyileşme fırsatları sunmaktadır.

Online Psikolojik Danışma Hizmetinde Hangi Tedaviler Uygulanmaktadır?

Çeşitli tedavilerin kullanılması çevrimiçi psikolojik danışmanlığın en önemli avantajlarından biridir. Hastanın psikolojik olarak daha iyi bir yere gelmesi için her yolu sağlar. Tedavilerden bazıları:

  • Bilişsel Davranışçı Terapi
  • Diyalektik Davranışçı Terapi
  • Kişilerarası Terapi
  • Psikodinamik Terapi

Psikolojik bozukluğa, şiddetine ve bozukluğun nedenine bağlı olarak, her hastaya uygulanan tedavi süreci farklıdır. Bu nedenle online danışmanlık ile alacağınız tedaviler size özeldir. Sağlığınızı daha iyi ve daha güçlü hale getirmek için yapılır. Günümüzde teknolojinin ve internet kullanıcılarının hızla artmasıyla birlikte online danışmanlığa olan talep de oldukça artmıştır.

Günümüzde pek çok insan zaman, ulaşım ve stresli çalışma koşulları nedeniyle yüz yüze psikoterapi desteği almakta güçlük çekmektedir. Bu nedenle, psikoterapötik destek için çevrimiçi psikoterapiye olan ilgi ve talep artmaktadır. Özellikle çevrimiçi psikoterapi; Yurt dışında olup dil sorunları nedeniyle psikoterapi desteği alamayanlar, yoğun iş temposu nedeniyle zaman bulamayanlar, yurt içinde yaşayanlar, merkezde yaşayanlar, psikoterapi desteği alırken şehir veya ülke değiştirenler için kurtarıcıdır.

Çevrimiçi Danışmanlığın Faydaları

Çevrimiçi psikolojik danışma size zaman kazandırır. Çağımız teknoloji ve hız çağı, bu nedenle iş yoğunluğundan psikoterapist ofisine gidemeyenler için çok uygun bir yöntem. Online psikolojik danışma, yurt dışında yaşayan Türkler için kültürel olarak uygun bir psikolojik danışma yaklaşımı sağlama açısından değerlidir.

Çevrimiçi psikolojik danışmanlık, içe dönükler için çok faydalıdır. Sosyal fobi olarak da bilinen kişilik tipine sahip kişiler genellikle evden çıkmak istemezler ve bu kişiler için bir danışmanın ofisini ziyaret etmek çok zor olabilir. Herhangi bir nedenle yüz yüze danışmanlığı sevmeyenler online terapi için Terappin sitesinden hizmet alabilirsiniz

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!