Paylaşımlarıyla borsayı alt üst eden Elon Musk, bir süreliğine Twitter’ı terk ettiğini açıkladı

Elon Musk: Bitcoin finans dünyasında geniş kabulün eşiğinde
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

ABD’li teknolojici geliştiricisi ve yatırımcısı Elon Musk tam da Wall Street’te küçük yatırımcıların örgütlenip büyüklerin düzenini bozduğu dönemde yaptığı paylaşımlarla borsanın alt üst oluşuna tuz biber ekmesinin ardından Twitter’dan bir süreliğine çekildiğini duyurdu.

21. yüzyılın teknoloji ekonomisine liderlik eden Tesla ve SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk, 44.5 milyon takipçisiyle “Bir süre Twitter’da yokum” diye vedalaşırken bu kararının gerekçesini açıklamadı.

Off Twitter for a while

— Elon Musk (@elonmusk) February 2, 2021

Wall Street isyanına karıştı

Dünyanın en zengin üç kişisinden biri olan Musk, son zamanlarda Twitter’da yaptığı paylaşımlarda bazı şirketlerden söz edince, bunların hisseleri büyük değer kazanmıştı.

İçlerinde GameStop da var ki, bu bilgisayar ve konsol oyunu şirketi, sosyal medya platformu Reddit’te örgütlenen küçük yatırımcıların Wall Street isyanının odağındaydı. 

Tech billionaire Elon Musk says he is taking a break from Twitter “for a while”, after his posts on the platform helped fuel a stock market frenzy that sent the share prices of several companies soaringhttps://t.co/A4d68P6qRi

— AFP News Agency (@AFP) February 2, 2021

Ne yaramazlıklar yaptı?

Reddit’teki WallStreetBets forumu gibi grupların hisse alım-satım uygulaması Robinhood üzerinden koordineli şekilde GameStop hisselerini alması sonucu, ekonomik açıdan zordaki bu şirketin hisseleri yüzde 680’den fazla değer kazanmıştı.

Bunda geçen hafta GameStop hisselerini fırlatan Redditçilere destek paylaşımı yaparak önemli rol oynayan Musk, 26 Ocak’ta Twitter’dan “Gamestonk!!” (Stonk, yalnızca yükselen ve bunun için temel bir nedene ihtiyaç duymayan hisse senetleri için kullanılan bir terim) yazan mesajını WallStreetBets forumunun linkiyle birlikte paylaşınca, GameStop hisseleri 17 dolardan 400 dolara kadar çıkarken, kısa pozisyon yöntemiyle kar eden yatırım şirketleri büyük zarar etti. 

Beyaz Saray ve finans devlerinin baskılarıyla Robinhood ve diğer pek çok uygulama GameStop hisselerinin alım satımını durdurdu. 

Bu arada Musk’ın Etsy’ye sevgisini dışa vurması da perakende sitesinin hisselerinin yüzde 8 değer kazanmasına yol açtı.

Twitter profiline sadece ‘#bitcoin’ yazması da kripto para biriminin değerinin yüzde 20 yükselmesini sağladı.

“Bu gece Los Angeles saatiyle 22:00’de Clubhouse’dayım” diye tweetleyince, küçük yatırımcılar Clubhouse Media Group isimli şirketin hisselerine hücum etti. Clubhouse sohbet uygulamasıyla alakası olmayan şirketin hisseleri bir günde yüzde 110 yükseldi.

49 yaşındaki teknoloji milyarderinin geçmiş yıllarda da tweetleri yüzünden başı derde girmişti. Örneğin 2018’de Tesla’yı borsadan çekmekle ilgili sosyal medyada spekülasyon yaptığı gerekçesiyle Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından uyarılınca, elektrikli otomotiv şirketinin yönetim kurulu başkanlığından çekilmişti.

Ancak pandemi döneminde servetini dokuza katlayarak 185 milyar dolara çıkaran ve kısa bir süre önce dünyanın en zengin kişisi  unvanını Amazon CEO’su Jeff Bezos’un elinden alan Musk için sosyal medya hayatının ayrılmaz bir parçası. Daha önce haziran ayında Twitter’ı bıraktığını duyurmuş, ama iki gün sonra geri dönmüştü.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!