Peskov: Türkiye’nin Rusya’nın Kırım tutumunun haklılığını er ya da geç anlayacağından eminiz

Peskov: Türkiye'nin Rusya'nın Kırım tutumunun haklılığını er ya da geç anlayacağından eminiz
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Kırım’la ilgili tutumunun haklılığının Türkiye tarafından er ya da geç anlaşılacağından emin olduklarını söyledi.

Kırım’ın Rusya topraklarına yeniden bağlanmasının 7. yıl dönümü yaklaşırken Kremlin Sözcüsü Peskov, günlük basın toplantısında Kırım meselesinin Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilere yansımalarını değerlendirdi.

Kırım konusunu Moskova-Ankara hattındaki ihtilaflı konulardan biri olarak tanımlayan Peskov, “Türkiye’nin Kırım tutumunu kabul etmiyoruz ve kendi tutumumuzu sabırlı bir şekilde izah etmeyi sürdürüyoruz. Türk meslektaşlarımızın ve partnerlerimizin Rusya’nın tutumunun doğruluğunu ve haklılığını er ya da geç anlayacağından eminiz” dedi.

‘Kırım konusu, Rus-Türk partnerlik ilişkilerini etkilemiyor’

Peskov, Moskova ve Ankara arasındaki Kırım’la ilgili ihtilafın iki ülkenin partnerlik ilişkilerini etkilemediğini belirterek “Bizim için Kırım sorunu diye bir sorun bulunmuyor” diye vurguladı.

‘Liderlerimiz zorlu gelişmelere rağmen uzlaşma noktası bulmayı başardı’

Türkiye’nin Rusya’nın çok önemli bir partneri, stratejik partneri olduğunun altını çizen Peskov, iki ülkenin tüm bölgesel sorunlarda yakın işbirliği içinde olmasını örnek gösterdi ve şöyle devam etti:

“Dağlık Karabağ’daki ateşkesin ve üçlü bildiri kapsamındaki yükümlülüklerin ifa koşullarının izlenmesi için Azerbaycan’da kurulan merkez kapsamında Türklerle yakın işbirliğimiz sürüyor, Suriye’de çok aktif bir etkileşim yürütülüyor. Suriye’de yaşanan zorlu gelişmelere rağmen Türkiye ve Rusya liderleri her zaman uzlaşma noktası bulmayı başardı. Partnerlerimizin zorlu durumlarda bile uzlaşma aramaya yönelik siyasi iradesine çok değer veriyoruz.”

Rusya ve Türkiye’nin çok geniş kapsamlı ticari ve ekonomik ilişkilere sahip olduğuna da dikkat çeken Peskov, bu işbirliğini ikili ilişkilerin ‘ana temeli’ olarak niteleyerek iki ülke arasında uzun vadeli projelerin, enerji alanında ve diğer alanlarda işbirliğinin, gerçek partnerliğin, karşılıklı çıkarlara dayalı partnerliğin bulunduğunu vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!