Profesyonel yayın deneyimini Zoom artırıyor!

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Zoom, bildiğiniz üzere son 2 yıldır hiç olmadığı kadar hayatımızın merkezinde yer alıyor. Özellikle salgın dönemiyle birlikte artan kullanım, şirketin vizyonunda da önemli değişikliklere yol açtı. Artık daha büyük oynama gayretinde olan platform, bu konuda da adımlarını sıklaştırıyor.

Son olarak iki yeni eklentinin üreticisi ile anlaşan şirket, daha geniş çaplı oturumlarda kullanıcılarının elini rahatlatacak. Firma, eklentileri geliştiren Liminal‘den gerekli satın alımları yaptığını duyurdu.

Zoom, iki yeni eklenti satın aldı
Firmanın blog sayfasında duyurulan gelişme, şirket açısından da farklı bir deneyim olarak dikkat çekiyor. Son zamanlarda kullanıcı deneyimlerinin artması için yoğun çaba harcayan Zoom, aldığı iki yazılım ile birlikte, daha geniş kontrol yetkileri sağlayabilecek. Liminal tarafından tasarlanan ve firmaya satılan ZoomOSC ve ZoomISO uygulamaları, özellikle sanal etkinlikler düzenlemek isteyenlerin oldukça işine yarayacak türden.

Liminal‘in sitesinde belirttiği üzere ZoomOSC, açık ses kontrol protokolünü kullanıyor. Bu sayede kullanıcılar, profesyonel toplantılar ve etkinlikler geliştirirken daha geniş yetkilere sahip olabiliyor. Ayrıca eklenti, üçüncü taraf yazılım, donanım denetleyicileri ve medya sunucularıyla entegre etmenize olanak tanımakta.

Zoom tarafından satın alınan bir diğer eklenti olan ZoomISO ise, daha farklı bir işleyişe sahip. Yine Liminal‘in geliştirdiği mod, her katılımcının videosunu ayrı bir şekilde profesyonel prodüksiyon donanımına atmanıza imkan tanımakta. Zoom bu yazılımları satın alarak, kullanıcılarının üçüncü taraf yazılımlarla uğraşmasının önüne geçmek istiyor. Böylelikle büyük çaplı etkinlikler düzenlenirken, daha pürüzsüz bir deneyim sunulabilecek.

Özellikle Mayıs 2021’de duyurulan etkinlikler özelliği, pek çok kişinin radarına girmeyi başardı ve bu eklentinin kullanım sayısında önemli seviyelere ulaşıldı. Bununla birlikte Zoom’un Liminal‘in özelliklerini ne zaman veya nasıl entegre etmeyi planladığına dair bir haber ortaya çıkmadı. Ayrıca entegrasyon gerçekleştiğinde Liminal’in Zoom eklentilerinin, uygulamadan ayrı olarak sunulup sunulmayacağı da belirsiz. Şirket bu konuyla ilgili de açıklama vermekten çekindi. Bakalım platform, yeni eklentileri ile beraber nasıl bir deneyim sunacak? Bekleyip göreceğiz.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!