Ripple Xrp Nedir? Nasıl Alınır? Ripple Cüzdanı Ne İşe Yarar? Bankadan Satın Alınabilir Mi?

Ripple Xrp Nedir? Nasıl Alınır? Ripple Cüzdanı Ne İşe Yarar? Bankadan Satın Alınabilir Mi?
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ripple XRP nedir?

Ripple XRP, 2012 yılında ortaya çıkan bir ödeme ağı sistemi ile bu sisteminin kripto para değerini ifade etmektedir. Ripple XRP, piyasada yer alan ve dile getirilen diğer birçok kripto para birimleri ile karşılaştırıldığında onların aksine merkezi olan bir kripto para birimi. Blockchain sistemi üzerinde işlem görmektedir. Buna rağmen işlem gören bütün defterler, şirket tarafından yönetilir.

Ripple XRP Nasıl alınır?

Türkiye’de Türk Lirası ile Ripple satın almak sanıldığının aksine kolaylıkla ve kısa sürede yapılabilen bir işlemdir. Bu satın alım için çoğu kez herhangi bir teknik bilgiye gerek kalmamaktadır. Bunun için www.bitlo.com gibi güvenilir platformlar üzerinden Ripple alım ve satımı gerçekleştirilmektedir.

Ripple Cüzdanı Ne İşe Yarar?

Ripple cüzdanı, sahip olunan Ripple değerini depolayan bir cüzdan olmayıp sahip olunan Ripple değerlerinin kullanılabilmesi için gerekli olan özel ve genel anahtarı barındırmakta olan yazılımlardır. Ripple cüzdanları, Ripple bakiyesinin görülebileceği ve blok zincir sistemi ile diğer Ripple cüzdanlarına transfer edilebilmesini sağlayan bir sistemi sembolize etmektedir.

Her Ripple cüzdanının bir adresi vardır. Bu adres kod 26-35 karakterlik rakam ile harflerden oluşmaktadır. Ripple cüzdanının başkaları tarafından görülebilen ve cüzdana Ripple göndermelerini sağlayan Genel Anahtar Ripple cüzdanının adresidir. Bu adres ile başka cüzdanlardan kişi kendi cüzdanına Ripple yatırabilmektedir. Sahip olunan Ripple cüzdanından başka bir Ripple cüzdanına Ripple gönderme işlemi için cüzdana ait özel anahtar kodu kullanılması gerekmektedir.

Ripple cüzdanı sayesinde Ripple teknolojisinin temelini oluşturan Blok zincir sistemine kişi dahil olabilmektedir. Ripple cüzdanı ile bakiyedeki Ripple miktarı, reel para (Türk Lirası, Dolar, Euro ve benzeri) birimlere dönüştürülemez. Ripple bakiyesinin reel para (Türk Lirası, Dolar, Euro ve benzeri) birimlere dönüştürülmesi için Bitlo gibi değişim borsalarının kullanılması gerekir. Ripple cüzdanları üç şekildedir:

– Masaüstü
– Paper (kağıt cüzdan)
– Web (online)

Bankadan Satın Alınabilir mi?

Türkiye’de en güvenli ve kolay bir şekilde Ripple alımı yapılabilen borsa platformu Bithesap olarak bilinmektedir. Türkiye’de bulunan tüm bankalardan işlem yapılabilmektedir. Bithesap’a ücretsiz bir şekilde üye olunabilmektedir. Üyelik akabinde bir Ripple hesap açılarak Türk Lirası ile hesap açan kişiler, çalıştıkları bankalardan 7/24 havale ve eft yaparak Ripple alabilmektedir.

Ripple XRP Amacı Nedir?

Ripple XRP’nin başrolü üstlendiği sistemde; ödeme sağlayıcılarının, bankaların, dijital varlık borsalarının ve şirketlerin gelişmiş blok zincir teknolojisi kullanılır. Böylelikle güvenli, ücretsize yakın derecede düşük işlem ücretli ve her boyutta küresel ölçekte değer ve para gönderimini mümkün kılınmak hedef alınmaktadır.

Ripple ve Bitcoin Arasındaki Farklar Nelerdir?

Ripple ve Bitcoin arasındaki farklar şöyle sıralanabilir:

– Bitcoin sistemi herhangi bir merkeze bağlı değildir. Ripple ise bir şirket bünyesindedir ve denetime tabidir.

– Transfer işlemleri için kesilen komisyon ücretleri konusunda Ripple, Bitcoin ile kıyaslandığı zaman çok daha uygun bir yöntemdir.

– Bitcoin transfer işlemlerinde her bir saniyede dört işlem yapılmakta iken Ripple’da bir saniyede 1500 işlem yapılmaktadır. Bu belirtilen rakamlar zamanla değişebilmektedir.

Ripple’ın Avantajları Nelerdir?

Ripple’ın pek çok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlar şöyle sıralanabilir:

– Ripple, varlık ve para transferlerinde blok zincir teknolojisi sayesinde çok düşük maliyetlere ve çok kısa süreler içerisinde uluslararası gönderim olanağı sağlamaktadır.

– Piyasa değerinin en yüksek üçüncü kripto parası olarak kabul edilen Ripple XRP, çok yüksek bir işlem hacmine haizdir. Bu durum çok sayıda borsada işlem görmesine sebep olmaktadır. Ayrıca erişilebilirliği bahsedilen hal oldukça kolaylaştırmaktadır.

– Büyük ödeme sistemleri sağlayıcı firmalar ve bankalar ile yaptığı sözleşmeler ile günden güne değerini artırmaktadır.

– Bitcoin gibi merkezi olmayan kripto para değerleri ile kıyaslandığı zaman, bu kripto para değerlerinin aksine değerinin kar eden bir şirkete dayandırılması Ripple’ı başka kripto para değerlerinden ayırıcı en önemli unsur olarak göze çarpmaktadır.

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!