Ronaldo’dan 2 rekor birden: Platini’yi geride bıraktı

Ronaldo'dan 2 rekor birden: Platini'yi geride bıraktı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) F Grubu’ndaki Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta Portekiz, Macaristan’ı son 5 dakikada bulduğu gollerle 3-0 mağlup ederken, takımının galibiyetinde önemli rol oynayan Cristiano Ronaldo tarihe geçti.

EURO 2020 F Grubu ilk maçında Macaristan, Portekiz’i konuk etti. Puskas Arena’da oynanan karşılaşmada Portekiz rakibini 3-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Portekiz’e galibiyeti getiren golleri 84’üncü dakikada Raphael Guerreiro ile 87’nci dakikada penaltı ve 90+2’nci dakikalarda Cristiano Ronaldo kaydetti. 

© REUTERS / Attila Kisbenedek
EURO 2020’de F Grubu’nda Portekiz, liderliğe yerleşti

Öte yandan Macaristan’da karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Fenerbahçeli Attila Szalai, 90 dakika sahada kaldı.

‘En çok gol atan futbolcu’

Öte yandan karşılaşmada attığı 2 golle takımının galibiyetinde önemli rol oynayan Cristiano Ronaldo, tarihine geçti. Ronaldo, Macaristan karşısında 87 ve 90’ıncı dakikalarda fileleri sarsarsak şampiyona tarihindeki gol sayısını 11’e yükseltti. Portekizli oyuncu, 9 gol bulunan Platini’yi geride bırakarak zirveye yükseldi. Ronaldo, attığı 2 golle Avrupa Şampiyonları tarihinin en çok gol atan futbolcusu oldu. 36 yaşındaki yıldız ayrıca 22 maçla Avrupa Şampiyonası finallerinde en çok forma giyen futbolcu konumunda bulunuyor.

Alınan bu sonucun ardından Portekiz puanını 3’e yükselti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu, Macaristan ise puansız olarak son sırada kaldı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!