Rus Büyükelçiliği’nden Kırım’la ilgili iddialara ilişkin açıklama

Rus Büyükelçiliği’nden Kırım’la ilgili iddialara ilişkin açıklama
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rusya’nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından Twitter’da yapılan paylaşımlarda, son günlerde internet ortamında yayılan Kırım’la ilgili iddialara yanıt verildi. Rus Büyükelçiliği, Kırım’daki Tatarlara yönelik ortaya atılan 4 ayrı iddiaya, yapmış olduğu 4 paylaşımla karşılık verdi.

Rus Büyükelçiliği, Türkiye‘de son günlerde dolaşan Kırım’a yönelik iddialara Twitter‘dan yaptığı paylaşımlarla karşılık verdi.

İlk olarak Büyükelçilik, ‘Kırım’da camiler ve ezanlar kısıtlanıyor’ iddialarına karşılık “Kırım’da 2020 yılında 21 caminin inşaatına devam ediliyor” yanıtını verdi.

1/4 Türkiye’de internet ortamında bir dizi gerçekle bağdaşmayan açıklamanın yer alması dikkatimizi çekti.?’Kırım’da camiler ve ezanlar kısıtlanıyor’.
✅2020’de #Kırım’da 21 caminin inşaatına devam edildi. https://t.co/uII9uUpUuM #KırımGerçekleri #Rusya pic.twitter.com/1RfOkGO5sC

— RusEmbTurkey (@RusEmbTurkey) March 2, 2021

Büyükelçiliğin ikinci iddia olarak nitelediği ‘Kırım’da Tatar dilinin konuşulması yasaklandı’ iddiasına ise Tatarca yayın yapan Millet Tv kanalı örnek gösterilerek karşı çıkıldı.

2/4 ❌İddia: ‘Kırım’da, Tatar dilinin konuşulması yasaklandı’.
✔Gerçek: Kırım’da birkaç yıldır ‘#Millet’ TV kanalı Tatar dilinde yayın yapıyor. #KırımGerçekleri #Kırım #KırımTatar #Rusya
?https://t.co/2zLhrj89cH pic.twitter.com/83UFKACfPg

— RusEmbTurkey (@RusEmbTurkey) March 2, 2021

​Üçüncü iddia olarak ortaya atılan ‘Kırım’da Tatar okullarının eğitim vermesi yasaklandı’ iddiasına ise Büyükelçilik, “Kırım Fevzi Yakubov Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi’nde her yıl gerçekleştirilen Kırım Tatar Dili Olimpiyatları düzenlendi” ifadeleriyle karşılık verdi.

3/4❌ İddia: ‘#Kırım’da, Tatar dilinin konuşulması, Tatar okullarının eğitim vermesi yasaklandı’.
✔Gerçek: Kırım Fevzi Yakubov Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi’nde her yıl gerçekleştirilen Kırım Tatar Dili Olimpiyatları düzenlendi.https://t.co/FyJwItTdHF #KırımGerçekleri pic.twitter.com/kIyLfEd08Y

— RusEmbTurkey (@RusEmbTurkey) March 2, 2021

​Son olarak Tatar dilinin yasaklandığı, Tatarca eğitimin engellendiği iddialarına yönelik bir paylaşımda daha bulunan Rus Büyükelçiliği, Kırım‘da Tatar dili için ödül törenlerinin düzenlenmesine değinerek, “Kırım’da, Tatar dilinde en iyi konuşmacı, okur ve yazarlar ödüllendirildi” ifadelerini kullandı. 

4/4
❌İddia: ‘Kırım’da, Tatar dilinin konuşulması, Tatar okullarının eğitim vermesi yasaklandı’.
✔Gerçek: #Kırım’da, #KırımTatar dilinde en iyi konuşmacı, okur ve yazarlar ödüllendirildi. https://t.co/esTk0JuUzd #KırımGerçekleri #Rusya pic.twitter.com/Vrsn0UNCpf

— RusEmbTurkey (@RusEmbTurkey) March 2, 2021

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!