Rus savaş gemilerinden Akdeniz’de hava savunma tatbikatı

Rus savaş gemilerinden Akdeniz’de hava savunma tatbikatı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus donanmasına ait beş geminin Akdeniz’de gerçekleştirdikleri tatbikat kapsamında göreceli düşmanın saldırısını püskürttüklerini ve hava savunma kuvvetleri eğitimi icra ettiklerini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus donanması ve Hava-Uzay Kuvvetleri birliklerinin Cuma gününden bu yana Akdeniz’de gerçekleştirdikleri tatbikata ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Rus ve İngi̇li̇z savaş gemi̇leri̇ 1 saat arayla Karadeni̇z'e açıldı
© DHA
Rus ve İngiliz savaş gemileri 1 saat arayla Karadeniz’e açıldı

Açıklamada, “Gemi mürettebatları, düşmana ait hava araçlarının saldırısını püskürtme görevlerini yerine getirdi ve hava savunma kuvvetleri eğitimi icra etti. Hava savunma birimleri, hava saldırı araçlarının saldırılarını püskürtme konusunda pratik becerilerini geliştirdi” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca tatbikatta Kinjal hipersonik füzelerle donatılmış MiG-31K avcı uçaklarının ve uzun menzilli Tu-22M3 bombardıman uçaklarının da eğitim uçuşları gerçekleştirdikleri ifade edildi.

Tatbikatta Moskova füze kruvazörü, Amiral Essen ve Amiral Makarov adlı fırkateynler, Stary Oskol ve Rostov-na-Donu denizaltıları, Tu-142MK ve Il-38 anti-denizaltı uçakları, uzun menzilli Tu-22M3 bombardıman uçakları ve MiG-31K uçakları yer aldı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!