Rus termobarik silah, ABD’li gazeteciyi dehşete düşürdü: Korku filminden çıkmış gibi

Rus termobarik silah, ABD’li gazeteciyi dehşete düşürdü: Korku filminden çıkmış gibi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

ABD merkezli savunma haberleri dergisi The National Interest (NI), Rus çok namlulu roketatar sistemi TOS-1’in ‘korku filminden çıkmış gibi’ olduğunu belirtti.

Mark Episkopos imzalı yazıda, “TOS-1, piyasaya sürüleli onlarca yıl olmasına rağmen Rusya’nın hızla genişleyen cephaneliğinde en ölümcül konvansiyonel silah sistemlerinden biri olmaya devam ediyor” ifadesine yer verildi.

TOS-1’in mühimmatına dikkat çeken gazeteci, merminin iki bileşenden oluştuğunu belirterek, önce havaya kimyasal maddenin püskürtüldüğünü, ardından bu maddenin alevlenerek büyük şok dalgası oluşturduğunu yazdı.

Rus TOS-1 sisteminin, piyade birliklerine ve zırhlı araçlara ateş desteği için tasarlandığını kaydeden Episkopos, bu tip silahın en çok kapalı alanda etkili olduğunu ve geniş alanda kısa sürede düşman tahkimatlarını yok edebildiğini belirterek, “TOS-1’in yaylım ateşinden ölmek kesinlikle tatsız bir deneyim” ifadesini kullandı.

Yazıda, Rusya’nın ‘Kavkas-2020’ tatbikatı sırasında, TOS-1’in geliştirilmiş versiyonu olan TOS-2 sisteminin görüldüğü ifade edilirken yeni silahın daha uzun menzile ve otomatik hedefleme protokollerine sahip olduğunu belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!